Landemode

landemode-bethesda.jpg

Organist Morten Bech dirigerede deltagerne igennem flerstemmig sang på årets landemode, der havde konfirmation som tema. Foto: Sille Arendt
Foto: Sille Arendt
Organist Morten Bech dirigerede deltagerne igennem flerstemmig sang på landemodet i 2012, der havde konfirmation som tema.

Om landemode

Landemode, (2. led af glda. mote 'møde, stævne'), i folkekirken et stiftsmøde, ledet af biskop og stiftsamtmand, hvori stiftets provster deltager.

Kilde: www.denstoredanske.dk

I Københavns Stift afholdes hvert år landemode, hvis første del består i, at provster og biskop forhandler om stiftets økonomiske og andre anliggender.

Anden halvdel, som er den mere folkelige del, indledes med en gudstjeneste, hvor alle stiftets præster, menighedsrådsmedlemmer og ansatte kan mødes og udveksle erfaringer fra det forløbne år.

Efter gudstjenesten fortsætter dagen i en tema- og netværksdag for stiftets præster og menighedsrådsmedlemmer.