Tre bøger frisk fra tryk

bogudgivelser.jpg

Foto: Sille Arendt
De københavnske præster Annette Molin Brautsch, Birgitte Kragh Engholm og Kathrine Lilleør er alle aktuelle som forfattere med nye bøger på gaden
af Lars Erik Frank (Presse- og kommunikationsmedarbejder)

Et kig ind i fremtiden

Alle, der interesserer sig for folkekirkens ve og vel, kan tage et kig på Den fremtidsgodkendte folkekirke, der netop er udkommet på forlaget Eksistensen.

Ud over at arbejde som sognepræst i Matthæuskirken på Vesterbro er bogens forfatter Birgitte Kragh Engholm også fremtidsforsker og har igennem de senere år beskæftiget sig med netop folkekirkens rolle og placering i det Danmark, der kommer. Ikke bare om et par år – Kragh Engholm kaster blikket flere årtier frem.

I 2050 vil fire ud af fem mennesker betegne sig selv som kristne. Kristendommen er altså ikke ved at forsvinde. Men undersøgelser viser, at folkekirkens medlemmer til den tid vil have helt andre ønsker, behov og forventninger end dem, vi kender i dag. Det er dem, som Kragh Engholm imødekommer, når hun kapitel for kapitel gennemgår 13 såkaldte megatrends – kræfter og bevægelser, der med stor sandsynlighed vil komme til at præge og påvirke fremtiden på alle samfundets og tilværelsens niveauer inden for de kommende 10-20 år.

Hvad kan vi så hver især gøre for at sikre, at folkekirken også er relevant i fremtiden? Det giver Birgitte Kragh Engholm en række bud på i denne bog, der for første gang nogensinde implementerer moderne fremtidsforskning i en folkekirkelig kontekst. Bogen fungerer som et opslagsværk fyldt med inspiration til at målrette arbejdet med menighed og kirke i forhold til de megatrends, fremtiden vil bringe.

Den fremtidsgodkendte folkekirke er særlig oplagt til folkekirkens menighedsråd, frivillige og ansatte, men alle, der interesserer sig for folkekirken og gerne vil have, at den også i fremtiden skal være folkets kirke fuld af værdi og mening, vil kunne finde motivation, inspiration og arbejdsglæde i bogen.

Birgitte Kragh Engholm: Den fremtidsgodkendte folkekirke.
Udkommet på Forlaget Eksistensen.
Læs uddrag og find mere info om bogen her.

Samtaler i præstens sofa

Hvad sker der, når et menneske med ondt i livet ringer på hos folkekirken for første gang? Det får læseren et indblik i, når sognepræst i Flintholm Kirke Annette Molin Brautsch og sognebarn Susanne Fischer den 5. december udgiver Samtaler i den blå sofa. Kvinden og præsten på forlaget Eksistensen.

I samtalebogen tager læseren med ind i deres fortrolige rum og samtale, der udfolder sig over en årrække. Undervejs får de to sammen stille og roligt lappet et sårbart, svigtet og skuffet liv sammen.

Bogen består af tolv samtaler. Gennem dem følger læseren kvindens - Susanne Fischers – oplevelse af, hvordan kristendommen bliver vedkommende og relevant i takt med, at hendes personlige oplevelser bliver spejlet i præstens - Annette Molin Brautsch's gamle, livskloge tekster. Fra pludselig at have tabt meningen med tilværelsen bevæger kvinden sig langsomt gennem sin egen livshistorie og ind i et, for hende, ukendt univers, som kirken og kristendommen præsenterer. Kvindens fortælling er dybt personlig og ligefrem og lægger den røde tråd for bogens indhold. Præstens ord og refleksioner spiller op ad denne livsfortælling og giver håndgribelige svar fra kristendommens side til, hvordan et menneske i krise igen kan finde fodfæste og komme videre.

Samtaler i den blå sofa henvender sig til alle med problemer, sorg eller eksistentielle spørgsmål. Samtidig kan den læses som eksempel på, hvordan et tros- og kirkeliv kan se ud for det moderne menneske. Nybegyndere indenfor kirke og kristendom kan med fordel læse med, for Susanne Fischer vidste ikke ret meget, da hun talte med en præst for første gang i mange år. Hendes samtaler med Annette Molin Brautsch  udviklede sig efterhånden til en indføring i kristendom, som har åbnet nye horisonter.

Annette Molin Brautsch og Susanne Fischer. Samtaler i den blå sofa. Kvinden og præsten.
Udkommer på forlaget Eksistensen den 5. december 2016.

Læs uddrag og find mere info om bogen her.

Glæden er her - også i december

Kathrine Lilleør er sognepræst i Sankt Pauls Kirke i Nyboder, men er også kendt som forfatter til en række bøger. Den seneste Glæd dig! er netop blevet udgivet på forlaget Bianco Luno og har allerede opnået flotte placeringer på boghandlernes bestseller-lister.

Kathrine Lilleør tilegner bogen til ”dig, der sidder i decembermørkets skygge”, og med 24 personlige livshistorier er bogen da netop også oplagt som god decemberlæsning – som en slags kalenderbog frem mod jul.

De 24 fortællinger i Glæd dig! er historier fra Lilleørs eget liv. Historierne har forskellig måde gjort det lettere for hende at bære sorger, ligesom de har banet vej for nye forventninger, drømme og glæder i livet. ”For”, som Lilleør fortæller i forlagets beskrivelse af bogen, ”så findes glæden, selv om den er svær at få øje på. Også i december. ”

Bogen er rigt illustreret med tegninger af billedkunstneren Vibe Bredahl. Glæd dig! er en selvstændig fortsættelse af Kathrine Lilleørs to tidligere selvbiografiske bøger, Kvinde, hvorfor græder du og Kærlighed er, der er solgt imere end 65.000 eksemplarer.

Kathrine Lilleør: Glæd dig! - 24 livshistorier.
Udkommet på forlaget Bianco Luno