2016: Årets mest læste artikler

kirke_koebenhavn.jpg

Den aktuelle forside af kirkenikbh.dk
En socialpolitisk protest, gribende fortællinger om et arbejde tæt på liv og død og nyheden om enkommende kirke er blandt nogle af de mest læste artikler her på siden i 2016. Se listen her
af Lars Erik Frank (Presse- og kommunikationsmedarbejder)

10.

Hvordan opretholder du dit engagement i dit arbejde med nogle af samfundets allermest udsatte mennesker? Det spørgsmål stillede vi til Sharon Parker, der er leder af Kirkens Korshærs varmestue på Christianshavn i et lille interview, som er gået hen og blevet årets tiende mest læste artiklel her på siden.

Læs interviewet »Jeg lever i det store hele med, at jeg ikke kan ændre verden«

9.

En af årets bogudgivelser hedder Når livet går i sort. Bogen består af 52 forskellige tekster og et udvalg af billeder – én tekst til hver uge i et sørgeår. I den kan et sørgende menneske få spejlet de vilkår, vi er fælles om i sorg og tab. Samtidig udfoldes det, som den kristne kirke og teologi til hver en tid har at sige i dén situation. Vi bragte et uddrag af bogen, nemlig CBS-professor Bent Meier Sørensen bevægende tekst om at være efterladt efter et selvmord. Den er blevet årets niende mest læste.

Læs uddraget fra Når livet går i sort

8.

I interviewserien Min Kirke fortæller forskellige mennesker om deres forhold til en kirke i København. Da vi talte med journalisten Simon Ankjær Andersen viste det sig dog, at den 52-årige informationskonsulent i kirkeministeriet kender næsten alle kirkerne i hovedstaden. Han har nemlig sat sig for at gå til gudstjeneste i samtlige af byens kirker og tager dem i alfabetisk rækkefølge. Da han blev interviewet var han noget til bogstavet J og skulle til gudstjeneste i Johannes Døbers Kirke i Valby.

Læs interviewet med Simon Ankjær Andersen her

7.

I modsætning til nyheder tryk så ender online nyheder ikke i en papircontainer. De lever videre i lang tid efter deres udgivelse. Det er årets syvende mest læste artikel et godt eksempel på. Tilbage i 2013 udgav vi en oversigt over teologen Povl Götkes ti væsentlige grunde til at være kristen. Gennem Google-søgninger og delinger på de sociale medier har Götkes liste fået så meget nyt liv, at den er blandt årets mest læste her på siden.

Læs de 10 grunde til at være kristen her

6.

Også dette års 6. plads er fra arkivet. Men som en af de helt store københavnske kirkesucceser er det måske ikke så bemærkelsesværdigt, at en ældre artikel om natkirke-arrangementet God Goes Deep stadig er flittigt læst. På udvalgte fredage strømmer københavnerne året igennem til Vor Frue Kirke for at finde plads til ro og refleksion, mens marrkante djs spiller rolig chill out i en spektakulær lyssætning i det store kirkerum i Nørregade.

Og mon ikke nogle af nysgerrige fredagskirkegængere lige har skullet læse lidt om arrangementet inden? I hvert fald er et interview fra 2014 med natkirkepræst Christian Monrad og musikplanlægger Palma Lova på listen over 2016's mest læste artikler.

Læs artiklen Fortryllende fredage i Vor Frue her

5.

Påske handler blandt andet om tilgivelse. Og det var netop tilgivelse skuespiller Bodil Jørgensen fortalte om i et interview som optakt til højtiden. "Den nåde, du oplever ved at tilgive nogen, er så stor, at det andet lille regnskab ikke har nogen betydning. Du bliver fritaget og frigjort," sagde hun blandt i interviewet, som er årets femte mest læste.

Læs interviewet: »Bed jeg fast i vreden, ville den lukke mig inde«

4.

For første gang i over 25 år skal København have ny kirke. Den kommer til at ligge i de nye kvarterer ved vandet i Sydhavnen. I november kunne Sydhavn Sogn vinderprojektet i arkitektkonkurrencen om det nye byggerir. Præsentationen af arkitektfirmaet JaJas planer ligger nummer fire på denne liste.

Læs artiklen: Københavns nye kirke vil bevæge folk på flere planer

3.

Selma Ravn er præst ved Frederikskirken i Paris. På årsdagen for de voldsomme terrorangreb, der i november 2015 år kostede 130 mennesker livet, skrev hun om, hvordan de tragiske begivenheder har påvirket livet i kirken tæt ved Triumfbuen. Selma Ravns tekst er årets tredje mest læste.

Læs teksten: »Vi var aldrig i tvivl om, at der var brug for os«

2.

Ikke alle præster udfører deres gerning i en kirke. Det gælder fx Lotte Blicher Mørk, som har Rigshospitalet som sin arbejdsplads og hver dag kommer meget tæt på liv og død. Det fortæller hun om i bogen På en måde skal vi dø, der udkom i august måned. Bogen er en samling stærke historier om forsoning, kærlighed og taknemmelighed. En af dem bragte vi, og den er årets anden mest læste artikel.

Læs uddrag fra På en måde skal vi dø

1.

Det var en form for protest, da Kirkens Korshær sidst i november  i år for første gang siden 1938 afholdt en stor landsindamling. Det fortalte chefen i den sociale hjælpeorganisation Helle Christiansen i det interview, som er blevet den mest læste artikel her på siden i 2016.

Helle Christiansens ord om, at det faktisk ikke burde være hjælpeorganisationer som Kirkens Korshær, men velfærdssamfundet, der hjælper dets borgere med de mest basale nødvendigheder, som et sted at sove, et måltid mad og adgang til bad og rent tøj, havde bundklang. Artiklen blev debatteret og delt flere hundrede gange på de sociale medier.

Læs artiklen: Landsindsamling er også en protest

Listen er opgjort den 22. december 2016.