Facebook-kampagne skal skaffe flere kandidater

menighedsraadsvalg_2016_kampagne.jpg

En ny Facebook-kampagne skal få flere til at interessere sig for arbejdet i menighedsråd. Den er blevet skudt i gang med en video, som præsenterer nogle af folkekirkens mange aktiviteter og muligheder. Still-foto fra videoen.
Kirkeministeriet har netop lanceret en kampagne, der skal skaffe flere kandidater til november måneds menighedsrådsvalg

Det kan være svært at engagere danskerne til forpligtende, frivilligt arbejde, også til menighedsrådene. For første gang er Kirkeministeriet derfor gået ind i jagten på kandidater til menighedsrådsvalget, der finder sted i år på datoen den 8. november.

Kampagnen blev skudt i gang store bededag, og det er først og fremmest de sociale medier, der er i spil. Ministeriets kampagne skal have fat i folk, der ikke ellers oplever sig selv som specielt kirkelige, og valget er derfor faldet på det moderne forsamlingshus, Facebook.

Inge Kjær Andersen, medlem af Landsforeningen af Menighedsråds bestyrelse og medlem af kampagnens styregruppe, opfordrer menighedsrådsmedlemmer til at sprede kampagnens budskaber:

"Det er godt at få sat fokus på, at menighedsrådsarbejdet er givende, både personligt og på cv’et. Derfor håber jeg også, at rigtig mange vil dele kampagnen, både personligt og på kirkens Facebook- eller hjemmeside", siger Inge Kjær Andersen.

Læs også: Min kirke - musicalforfatteren Thomas Høg

Materialer med lokalt aftryk

Parallelt med Kirkeministeriets kampagne tilbyder Landsforeningen af Menighedsråd valgmaterialer, der kan tilpasses lokale behov. Materialerne, der blandt andet består af plakater, flyers og indhold til digitale medier, kan hentes på Landsforeningens hjemmeside og bruges som de er eller skrives om, hvis man gerne vil tilpasse dem sit eget sogns behov.

Kampagnerne er finansieret af Folkekirkens Fællesfond.

Find kampagnerne

Facebooksiden Menighedsrådsvalg 2016 finder du her.

Landsforeningen af Menighedsråds side om menighedsrådsvalget 2016 finder du her

Kampagnen er blevet skudt i gang med en video om aktiviteter og muligheder i folkekirken
Se kampagnevideoen her