Homomagasin stiller skarpt på kirken

thomas_855x485.jpg

Thomas R. Kristensen er redaktør på Out & About, som i martsnummeret stiller skarpt på folkekirken. Foto: Thomas Cato
I martsudgaven af magasinet Out & About optræder en række homoseksuelle med tilknytning til folkekirken. Ifølge bladets redaktør Thomas R. Kristensen sker det for at nuancere billedet af kirken, som for ham at se er blevet meget mere rummelig i de senere år
af Johannes Henriksen

Magasinet Out & About stiller hver måned skarpt på aktuelle emner og personer med relevans for det danske LGBT-miljø (LesbianGayBisexualTranssexual, red.).

Fakta: Out & About

Out & About er Danmarks største landsdækkende magasin for LGBT-miljøet. Magasinet udkommer hver måned i 5.000 eksemplarer og har 32.000 læsere.

Magasinet er gratis og fås på udvalgte biblioteker landet over samt i foreninger, klubber, barer og cafeer med tilknytning til det danske LGBT-miljø.

Når bladets martsudgave er på gaden fredag den 28. februar, er det er folkekirken, som er i fokus.

I magasinet, som er gratis og distribueres i 6.000 eksemplarer over hele landet, er der blandt andet interviews med homoseksuelle præster om deres arbejde i folkekirken. Man kan også læse en samtale med to unge mænd, der fortæller om, hvorfor de sidste år valgte at blive gift i en københavnsk kirke.

Kirken i København har spurgt Out & Abouts redaktør Thomas R. Kristensen om, hvorfor magasinet i marts måned vælger at bringe stof om folkekirken over 12 sider.

Hvorfor vælger Out & About som LGBT-magasin at fokusere på folkekirken?

"I kirken er der mange fordomme omkring homoseksuelle, men blandt homoseksuelle er der også mange fordomme omkring kirken. Out & About sætter i vores marts-nummer fokus på kristne homoer for at vise LGBT-miljøet et mere nuanceret billede af folkekirken.

Folkekirken er jo meget andet end fordømmende mørkemænd og -kvinder, og der er også plads til præster og kirkegængere, som tager Bibelens kærlighedsbudskaber alvorligt, også når det gælder homoseksuelle."

Som 18-årig meldte jeg mig ud af folkekirken. Jeg kunne ikke holde ud at høre på fordømmende præster og fordomsfulde politikere i Kristeligt Folkeparti

Hvilke historier har redaktionen valgt at have med?

"Vi har interviews med to homoseksuelle præster, Viggo Julsgaard Jensen fra Stefanskirken og Mia Rahr Jacobsen fra Trinitatis Natkirke og Copenhagen Inclusive Churches.

Fakta: LGBT

Forkortelsen LGBT står for Lesbian Gay Bisexual Transsexual – (Lesbisk, Bøsse, Biseksuelle og Transpersoner).

Betegnelsen benyttes i vid udstrækning om blandt andet personer og miljøer, som ikke er heteroseksuelle.

For eksempel ændrede den tidligere Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske i 2009 navn til LGBT-Danmark.

Men vi har også interview med Kasper og Anders Thrane Niebuhr på 26 og 31 år, som begge er troende og derfor meget glade for, at de efter lovændringen i 2012 kunne indgå ægteskab med hinanden i den kirke, som de holder så meget af."

Hvordan er dit eget syn på kirken?

"Som 18-årig meldte jeg mig ud af folkekirken. Det var dengang i 1988, hvor Danmark diskuterede, om man skulle indføre registreret partnerskab. Og jeg kunne ikke holde ud at høre på fordømmende præster og fordomsfulde politikere i Kristeligt Folkeparti.

Senere har jeg fået øjnene op for, at folkekirken rummer mange andre mennesker end homofoberne på yderfløjen.

At jeg har ændret mit syn på kirken, skyldes nok både, at jeg er blevet ældre og mere moden, men sikkert også at folkekirken er blevet mere rummelig over for homoseksuelle. Og at de moderate præster er blevet langt bedre til at tale de fordømmende præster imod."