Nødherberget Maria er åbent igen og søger frivillige

noedherberg.jpg

SOVEPOSER. I nødherberget i Mariakirken har 25 hjemløse mulighed for tryg overnatning seks nætter om ugen. Foto: Vasenka Photography/Flickr
SOVEPOSER. I nødherberget i Mariakirken har 25 hjemløse mulighed for tryg overnatning. Foto: Vasenka Photography/Flickr
Hjemløse har nu igen mulighed for at overnatte i Mariakirken. Men nødherberget i Istedgade mangler frivillige.

Nødherberget Maria i Mariakirken åbnede mellem jul og nytår igen dørene for hjemløse migranter, der ikke må sove på andre hjemløseherberger. 25 af dem får som i de foregående vintre mulighed for at overnatte i kirken i Istedgade melem kl . 23.00 og 7.00 næste morgen.

Nødherberget fortsætter i år frem til slutningen af marts, og søger nu frivillige, der vil være med til at skabe en tryg ramme for de overnattende hjemløse i kirken. Der er tale om nattevagter sammen med en fastansat medarbejder. Du kan læse mere om det frivillige arbejde i jobbeskrivelsen herunder.

Nødherberget Maria er en af tre muligheder for overnatning for hjemløse i københavnske folkekirker. Også i Apostelkirken på Vesterbro og i Hellig Kors Kirke på Nørrebro er der for tiden indrettet nødherberger.

Læs også: Nattely for hjemløse åbner i kirke på Nørrebro

Vil du være frivillig?

Vagterne i Nødherberget Maria  ligger i tidsrummet kl. 22.30 til 07.30. På hver vagt er en fastansat og en frivillig til stede.

Din største opgave som frivillig I Nødherberget Maria er at være med til at skabe en tryg ramme for de overnattende hjemløse. Det gør du ved at være nærværende, åben og imødekommende, omsorgsfuld og fordomsfri.

Af respekt for både de overnattende hjemløse og for de andre nattevagter er det afgørende, at du er mødestabil. Vi kan være nødt til at lukke Nødherberget, hvis vagterne ikke kommer som aftalt. Så er hjemløse nødt til at sove i parker og på bænke rundt omkring.

Du skal som udgangspunkt være mindst 20 år, rolig, velafbalanceret, og du skal kunne holde hovedet koldt, hvis tingene bliver hektiske.

Der er både plads til dig, som kan tage en ugentlig vagt, og til dig, som kan tage hver 14. dag i åbningsperioden.

Når de overnattende gæster er gået til ro, er der mulighed for at sove et par timer. Vagterne er af 9 timers varighed, og vil kan tilbyde dig betaling for 3 af disse timer pr. vagt.

Interesserede kan kontakte Lene Rindal Nielsen på mail eller telefon 21 36 62 02.