Påske 2017: Palmesøndag for børn i København

paasken_i_koebenhavn.jpg

Foto fra børnegudstjeneste i påsken i Vor Frelsers Kirke i København. Sille Arendt. 2016
Flere københavnske kirker fejrer påsken med særlige børnegudstjenester og aktiviteter på palmesøndag den 9. april 2017. Se hvor og hvornår i guiden her

Påsken 2017 står for døren. Og traditionen tro fejrer flere kirker i København påsken med særlige familiegudstjenester palmesøndag med et særligt øje for børn.

Børn og voksne kan sammen opleve optog med sang, palmeblade og æsler. Et par steder er det endda muligt at få sig en ridetur på et æsel efter gudstjenesterne.

Palmesøndag falder i 2017 den 9. april.

Æselridning og børnegudstjeneste på Christianshavn

Søndag den 9. april 2017, kl. 9.30
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, 1416 København K

Palmesøndag i Vor Frelsers Kirke starter traditionen tro med besøg af de to søde æsler, Jens og Joan, som du kan ride på før børnegudstjenesten begynder.

Kirken er pyntet med palmegrene og vi skal også spise påskeæg. Kom og vær med til en hyggelig formiddag for børn og voksne.

Det er for børn på Bellahøj

Søndag den 9. april 2017, kl. 10.30
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125 A, 2700 Brønshøj

Bellahøj Kirke inviterer alle børn og deres voksne til en særlig børnevenlig gudstjeneste.

Sognepræst Asser Skude står for gudstjenesten, hvor der vil være masser af rytmisk musik. Til de første børn er der flotte palmer i grøn og brune farver (af karton) til at tage med hjem

Hvor ligger kirkerne? Find dem i oversigten her

Palmeprocession i Bethlehemskirken

Søndag den 9. april 2017 kl. 10.00
Bethlehemskirken, Åboulevard 8, 2200 København N.

En familievenlig gudstjeneste på Nørrebro, hvor temaet er: Jesus hyldes som befrierkongen i Jerusalem.

Det bliver fejret med sang og palmegrene og procession rundt om kirkens karré midt i gudstjenesten.

Familiegudstjeneste og æselridning i Tagensbo Kirke

Søndag den 9. april 2017 kl. 10.00
Tagensbo Kirke, Landsdommervej 35, 2400 København NV

Familiegudstjeneste hvor  børnene under gudstjenesten opfører et tableau ”Jesu indtog i Jerusalem”, som naturligvis er med æsel og palmeblade.

Efter gudstjenesten er der æselridning bag kirken mod Oldermandsvej.

Palmesøndagsgudstjeneste med æselridning på Nørrebro

Søndag den 9. april 2017, kl. 11.00
Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N

Der plejer at være fuldt hus, når Stefanskirken inviterer til børnegudstjeneste palmesøndag.

Sådan bliver det sikkert også i påsken 2017, når sognepræst Thomas Høg Nørager og et stort børnekor inviterer indenfor, og der efterfølgende er æselridning på kirkepladsen ud mod Nørreborgade.

Børnenes før-påskefest i Kastrup

Søndag den 9. april 2017, kl. 14.00
Kastrup Kirke, Kastruplundgade 7, 2770 Kastrup

Kastrup Kirke er pyntet op med palmegrene og  børnene kan komme i påskestemning ved eftermiddagens før-påskefest.

Alle starter med at lave flot påskepynt og eftermiddagen fortsætter med børnegudstjeneste med påske-sange og påskens fortælling. Der bliver også påskelege og godter undervejs.

Mærk påsken på klatretårnet i Sydhavnen

Søndag den 9. april 2017, kl. 14.00
Frederikholm Kirke, Louis Piosgade 10. 2450 København SV

I Sydhavnen får børn i alle aldre mulighed for at mærke påsken på egen krop. Palmesøndag eftermiddag inviterer kirken nemlig til aktiviteter ved og på klatrevæggen på tårnet.

Der vil være hjælpere og instruktører til stede til at guide jer igennem påskens fortælling - fra palmesøndag til påskedag, som altså kan mærkes på egen krop.

Læs mere om arrangementet her.