Påskekager: En bid af lys, mørke og håb

paaskekager1.jpg

Den færdige påskekage. Foto: Sille Arendt
Lys, mørke og håb. Alle påskens ingredienser er med i den lille påskekage, som Vesterbros kirker deler ud efter gudstjenesterne påskesøndag den 16. april 2017. Læs mere om kagen og tankerne bag den her

Påske handler om kontrasten mellem liv og død, om mørke og lys, om håbløshed og håb. Og om at vores store og små fejltrin, selvoptagethed og mangel på vilje og mod – kort sagt: synd - er tilgivet på forhånd. Derfor fester vi, og derfor spiser vi os glade i søde sager.

På Vesterbro bliver alt dét bagt ind i en lille kage, som bliver serveret for alle kirkegængere efter sognets mange gudstjenester påskesøndag den 16. april 2017. Måske bliver kirkens storladne budskab mere ”spiseligt” på den måde.

Vesterbros påskekager er næsten helt mørke, når man først ser dem: de er bagt i en mørk kagekapsel og dækket af mørk chokolade-smør-glasur. Mørk som døden og Langfredag. Et lille gult æg på toppen minder os om, at vi har lov til at tro, at der er lys i mørket.

Selve kagen - og påskens glædelige pointe - afslører sig, når man tager en bid: den er fuld af livlige farver og smage. Mørket har ikke magten. Påskesøndag bringer liv og håb.

Påskekagen er udviklet af Lise Lotz, der er teolog, kirkeudvalgsformand i Eliaskirken på Vesterbro Torv og kagekonsulent

Kagerne til påskesøndag bages af dessertforretningen Guilty, ”Her må der syndes!”, der ligger i det nye madmarked på Vesterbrogade, Westmarket.

Har du selv lyst til at forsøge dig med påskekagen, kan du finde opskriften her.