Sogneindsamling 2017: Del din søndag med verdens mest udsatte

sogneindsamling.jpg

Også i 2017 afholder Folkekirkens Nødhjælp sogneindsamling, med tusinder af indsamlere landet over. Foto: Mikkel Østergaard
Vær med som indsamler, når Folkekirkens Nødhjælp samler ind i København søndag den 12. marts 2017

Søndag d. 12. marts 2017 håber kirkerne i Københavns Stift at sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle borgere i hovedstaden får mulighed for at give verdens mest udsatte mennesker en håndsrækning.

I en tid med krige og massive flygtningestrømme er begrebet næstekærlighed ofte oppe at vende. Ideen om at tage sig af sin næste, både naboen og den fremmede, går dog tusindvis af år tilbage i både vores kultur og kristendom. Vi kender den blandt andet fra lignelsen om Den barmhjertige samaritaner fra Lukasevangeliet.

Derfor er ideen om at dele med sin næste hovedoverskriften for Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling i 2017.

Altid hjælp til selvhjælp

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at redde liv, opbygge robuste samfund og bekæmpe ekstrem ulighed. Organisationens logo er en fisk, og dens  måde at arbejde på lyder helt forenklet:

”Folkekirkens Nødhjælp skaffer ikke kun en sulten mand en fisk, men også en fiskestang og retten til at fiske i søen, han bor ved.”

I al Folkekirkens Nødhjælps arbejde indgår ’hjælp til selvhjælp’, så projekterne bærer sig selv, når medarbejderne og de frivillige fra Danmark rejser hjem. Overalt, hvor hjælpen når ud, ser man store forandringer for mennesker, der bliver i stand til selv at forme deres fremtid - og altid efter en omhyggelig udregning af, hvordan pengene rækker længst. Det gør de for eksempel sådan:

•    Når landbrugsproduktionen får et løft, er der mad nok og overskud til at sælge eller spare op.
•    Når levestandarden stiger, kommer børnene i skole og øger chancen for at få en uddannelse.
•    Med bedre vandforsyning øges sundhed og trivsel og færre må flygte ved tørke. Børnene kan blive i skolen i stedet for at migrere.
•    Med uddannelse bliver det nemmere at kende sine rettigheder, bekæmpe ulighed og tænke i ansvarlig produktion.

Sæt allerede nu kryds ved datoen

Mange københavnske kirker er med ved næste indsamling 12. marts 2017.

Meld dig som indsamler hos  allerede nu og del din søndag med verdens mest udsatte mennesker.

Det nytter! Ved sidste års Sogneindsamling i 2016 nåede de 20.000 indsamlere landet over op på 12 hele millioner kroner til verdens fattigste lande.

På siden her kan du læse mere, melde dig som indsamler og se hvilke kirker tæt på dig, der samler ind: Sogneindsamling 2017