Folkekirkens Skoletjeneste

folkekirkens_skoletjeneste.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder blandt andet undervisningsforløb i samarbejde med museer. Her er det en  6. klasse fra Aalholm Skole, der besøger Statens Museum for Kunst og lærer mere om bjerge som symboler. Foto: Sille Arendt, 2016
Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder blandt andet undervisningsforløb i samarbejde med museer. Her er det en 6. klasse fra Aalholm Skole, der besøger Statens Museum for Kunst og lærer mere om bjerge som symboler. Foto: Sille Arendt, 2016

På de fleste museer m.v. landet over findes skoletjenester, der udvikler undervisningstilbud til de skoler, der kommer på besøg. I 1992 fik folkekirken de to første skoletjenester – en i Randers og en i København-Frederiksberg.

Siden da er der kommet yderligere 28 til, så landet snart er dækket ind med folkekirkelige skoletjenester. De arbejder alle sammen i et landsnetværk, der bl.a. gør det muligt hvert andet år at udbyde store landsprojekter.

En oversigt over arbejdet på landsplan findes på www.folkekirkensskoletjeneste.dk

De fleste undervisningstilbud udvikles imidlertid af de lokale folkekirkelige skoletjenester – evt. flere af disse i fællesskab - og lægger op til undervisningsforløb på skolen og i den lokale kirke. Der ud over inddrages ofte kunstnere, teatergrupper, museer eller andre, der kan være med til at gøre undervisningen levende og udfordrende for eleverne.

De temaer, der tages op, ligger i forlængelse af de beskrevne mål for skolernes undervisning i især kristendomskundskab, men også i en række andre fag (dansk, billedkunst, musik, historie m.v.), ligesom arbejdet i det hele taget foregår på skolernes præmisser.

Læs årsrapport 2012 for Folkekirkens Skoletjeneste i København - Frederiksberg