Landemode

landemode_i_koebenhavn.jpg

Fra gudstjenesten til landemode i København. Foto: Henrik Dons Christensen, 2017.
En gang om året mødes Københavns biskop med stiftets provster, præster og menighedsrådsmedlemmer til landemode i København og på Bornholm

Om landemode

Landemode, (2. led af glda. mote 'møde, stævne'), i folkekirken et stiftsmøde, ledet af biskop og stiftsamtmand, hvori stiftets provster deltager.

Kilde: www.denstoredanske.dk

I Københavns Stift afholdes hvert år landemode, hvis første del består i, at provster og biskop forhandler om stiftets økonomiske og andre anliggender.

Anden halvdel, som er den mere folkelige del, indledes med en gudstjeneste, hvor alle stiftets præster, menighedsrådsmedlemmer og ansatte kan mødes og udveksle erfaringer fra det forløbne år.

Efter gudstjenesten fortsætter dagen i en tema- og netværksdag for stiftets præster og menighedsrådsmedlemmer.

I 2018 er der landemode i København torsdag den 4. oktober og på Bornholm mandag den 5. november. Program for Bornholm følger her på siden.

Se program for Landemodedagen i København 2018, der finder sted den 4. oktober

Se program for landemode 2018 på Bornholm her