Fastelavn 2019 på Amager

fastelavn_i_filips_kirke_koebenhavn.jpg

Filips Kirke er en af de kirker på Amager, der inviterer til fastelavn. Her et foto fra fastelavnsgudstjenesten sidste år. Foto: Henrik Dons Christensen
Også i 2019 inviterer kirkerne i Kastrup, Sundby, Tårnby, Store Magleby og andre steder på Amager til fastelavnsfester for børn og voksne.

Fastelavn er mit navn.

Sådan bliver det også på Amager i 2019, når kirkerne i Dragør, Store Magleby, Kastrup, Sundby og Tårnby inviterer til de traditionsrige fastelavnsfester og -gudstjenester for børn og voksne.

Fastelavnssøndag falder i år på søndag den 3. marts, og på dagen venter der børn og voksne i udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller og kåringer af kattekonger og kattedronninger. Et par kirker tyvstarter allerede lørdag den 2. marts, og Store Magleby kirke, slutter weekenden af med jazz og tøndeslagning på fastelavnsmandag.

Herunder finder du en guide til aktiviteterne i kirkerne på Amager.

På dagen kan det kan være en god ide at tjekke den enkelte kirkes hjemmeside for eventuelle ændringer.

Er du på udkig efter fastelavnsarrangementer andre steder i Københavns Stift, finder du en oversigt i linket her.

Fastelavn i Skelgårdskirken

Lørdag den 2. marts 2019, kl. 11.00
Sindingvej 8, Kastrup

Skelgårdskirken tyvstarter med fastelavnsfest allerede lørdag den 2. marts. Dagen starter i kirken på Sindingvej med indgang fra Vestamagercenteret på Ugandavej, hvor der er boller og kakao og besøg af kirkeæslerne Jens og Joan.

Bagefter går alle i samlet flok over til naboerne i Vestamagercentret og slår katten af tønden.

Fastelavn i Nathanaels Kirke

Lørdag den 2. marts 2019, kl. 14.00
Holmbladsgade 19, 2300 København S

I Nathanaels Kirke tager man også forskud på glæderne ved fastalavnsfest om eftermiddagen om lørdagen. I kan glæde jer til en gudstjeneste for hele familien, hvor I kan høre præsten Stefan Lamhauge Hansen fortælle om fasten og meget mere.

Hvis du sørger for udklædning, så sørger kirken for hygge, fastelavnsboller og tønder.

Fastelavn i Tårnby Kirke

Søndag den 3. marts 2019, kl. 10.00
Englandsvej 330, Tårnby

Udklædte børn er meget velkomne, når Tårnby Kirke holder fastelavnsgudstjeneste. Bagefter der der fastelavnsboller og tøndeslagning i sognegården.

Fastelavn i Kastrup Kirke

Søndag den 3 marts 2019, kl. 10.00
Kastruplundgade 3, Kastrup

Det kan være svært at gætte, hvem vi er, når vi sidder der på kirkebænkene i Kastrup Kirke inde bag udklædning og maske. Men Gud behøver slet ikke at gætte på hvem vi er, han kan nemlig altid kende os.

Efterfølgende slår vi katten af tønden og holder fastelavnsfest sammen, med bollespisning, konkurrencer og præmier for de kreative udklædninger.

Fastelavn på Islands Brygge

Søndag den 3. marts kl. 11.00
Hans Tausens Kirke, Halfdansgade 6, København S

Efter Lars Ahlmann Olesen har prædiket ved familiegudstjenesten, er der hygge med fastelavnsboller for alle glade børn. Der er også mulighed for at give tønderne smæk i Hans Tausens Kirkes have.

Fastelavn i Allehelgens Kirke

Unggarnsgade 43, Sundby

Børn i alle aldre er velkommen, når der er fastelavnsfest i Allehelgens Kirke, der ligger lige ved Lergravsoparken. Vær gerne klædt ud.

Fastelavn i Simon Peters Kirke

Wibrandtsvej 41 B, Sundby

Velkommen til til årets sjoveste gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Kom gerne udklædt til den korte gudstjeneste for hele familien.

Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i den store sal. Der er slik, fastelavnsboller og saft til alle.

Fastelavn i Filips Kirke

Kastrupvej 57, Sundby

Filips kirke indleder med en familiegudstjeneste  du må gerne komme udklædt.

Bagefter er der tøndeslagning på kirkepladsen og fastelavnsboller i salen, hvor vi fejrer kattekongerne og kattedronningerne. Der vil være salg af pølser og pølsebrød på kirkepladsen, så husk småpenge!

Fastelavn i Højdevangskirken

Søndag den 3. marts 2019, kl. 14.00
Irlandsvej 45, Kastrup

Velkommen til en fastelavn i Højdevangskirken. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning.

Fastelavn i Korsvejskirken

Søndag den 3, marts 2019, kl. 14.00
Sirgræsvej 81, Kastrup

I Korsvejskirken er der fastelavnsfest for børn og voksne. Arrangementet starter kl. 14.00

Fastelavn i Store Magleby Kirke

Mandag den 4. marts 2019, kl. 14.30
Kirkevej 6, Dragør

Traditionen tro fejrer fastelavn Store Magleby Kirke på fastelavnsmandag.

Her der først gratis fastelavns-jazzkoncert i  New Orleans-stil med Jack Street inden tøndeslagningen går i gang kl. 16.00