Fastelavn 2019 på Østerbro

fastelavn_i_koebenhavn_2019_arkivfoto.jpg

Østerbros kirker inviterer børn og voksne til fastelavnsfester søndag den 3. marts 2019. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Det er både for børn og voksne, når flere af kirkerne på Østerbro også i 2019 inviterer til fastelavnsfester

Fastelavn er mit navn.

Sådan bliver det også på Østerbro i 2019, når flere af bydelens kirker inviterer til fastelavnsfester og -gudstjenester søndag den 3. marts.

Fastelavnssøndag venter der børn og voksne i udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller og kåringer af kattekonger og kattedronninger.

Herunder finder du en guide  til aktiviteterne på Østerbro

På dagen kan det kan være en god ide at tjekke den enkelte kirkes hjemmeside for eventuelle ændringer.

Er du på udkig efter fastelavnsarrangementer andre steder i Københavns Stift, finder du en oversigt i linket her.

Fastelavn i Taksigelseskirken

Søndag den 3. marts 2019, kl. 10.30
Jagtvej 165, Østerbro

Efter fastelavnsgudstjenesten i Taksigelseskirken er der tøndeslagning for store og små. Vi håber på at se mange udklædte.

Der serveres kaffe og fastelavnsboller til alle og slikposer til børnene. Arrangementet er gratis og er uden tilmelding.

Fastelavn i Nazaret Kirke

Lørdag den 2. marts 2019, kl. 14.
Ryesgade 105, Østerbro

Der bliver fuld knald på tøndeslageriet, og så plejer der traditionen tro at være gode sange og lækkerier, når Nazaret Kirke fejrer fastelavn.

Igen i år står Lars Kofod-Frederiksen for løjerne. Sidst var han cowboy, hvad mon han er i år?

Fastelavn i Kildevældskirken

Søndag den 3. marts 2019, kl. 11.00
Ved Kildevældskirken 2, Østerbro

Kirkens 2 præster står for fastelavnsgudstjeneste i Kildevældskirken,  og bagefter slår vi katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

Fastelavn i Lundehus Kirke

Søndag den 3. marts 2019, kl. 11.00
Strødamsvej 1, Østerbro

Alle er velkomne til gudstjenesten i Lundehus Kirke, der i den grad kommer til at stå i børnenes og fastelavns tegn med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller.

Fastelavn i Sions Kirke

Søndag den 3. marts 2019, kl. 12.00
Østerbrogade 192, Østerbro

Kom gerne udklædt i Sions Kirke og deltag i en kort børnegudstjeneste.

Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden og slutter af med kakao og fastelavnsboller i kirkens ovensal, hvor vi også vil krone dagens kattedronning -og konge, samt kåre dagens mest fantasifulde udklædning.

Fastelavn i Sankt Jakobs Kirke

Søndag den 3. marts kl. 14.00
Østerbrogade 59, Østerbro

Dagen i Sankt Jakobs Kirke begynder med en festlig familiegudstjeneste, hvor kirkens rytmiske band, pigespejderne og børnekoret medvirker.
Efter gudstjenesten går alle på kirkepladsen og slår katten af tønden. Fastelavnsfesten slutter af i sognegården med catwalk og kåring af de bedste udklædninger.

Fastelavn i Lutherkirken

Søndag den 3. marts 2019, kl. 14.00
Randersgade 5, Østerbro

Kom udklædt og med højt humør til fastelavnsgudstjeneste i Lutherkirken.

Efter gudstjenesten er der aldersopdelt tøndeslagning, og det hele afsluttes med fastelavnsboller og varm kakao.