Fastelavn 2019 på Vesterbro og i Sydhavn

fastelavn_koebenhavn_2019.jpg

Kirkerne på Nørrebro og i Nordvest inviterer igen i 2019 til fastelavnsfester for børn og voksne. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Også i 2019 inviterer kirkerne på Vesterbro og i Sydhavn børn og voksne til de traditionsrige fastelavnsfester

Fastelavn er mit navn.

Sådan bliver det også på Vesterbro og i Sydhavn i 2019, når flere kirker inviterer børn og voksne til de tradtionsrige fastelavnsgudstjenester og - fester.

Fastelavnssøndag falder i år på søndag den 3. marts, og på dagen venter der børn og voksne i udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller og kåringer af kattekonger og kattedronninger.

Herunder finder du en guide til aktiviteterne på Vesterbro og i Sydhavn.

På dagen kan det kan være en god ide at tjekke den enkelte kirkes hjemmeside for eventuelle ændringer.

Er du på udkig efter fastelavnsarrangementer andre steder i Københavns Stift, finder du en oversigt i linket her.

Fastelavn i Apostelkirken

Søndag den 3. marts 2019, kl. 10.30
Saxogade 13, Vesterbro

Velkommen til en fastelavnsgudstjeneste for alle i Apostelkirken.

Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden - og alle udklædte får lov til at vise kostumerne frem på en catwalk.

Fastelavn i Enghave Kirke

Sønder Boulevard 120, Vesterbro

Velkommen til en fastelavnsgudstjeneste for børn, hvor den efterfølgende kirkefrokost  bliver med pølser til alle og også byder på fastelavnsfest med tøndeslagning.

Fastelavn i Kristkirken

Enghave Plads, Vesterbro

Kristkirken inviterer til en tur i himlen gennem himmerrigets port. Bagefter slår vi katten af tønden - kom gerne udklædt.

I kirken er vi alle kongebørn, så der er kroner, kakao og kage til alle og en lille præmie til dem, der slår de sidste tøndebånd ned.

Fastelavn i Frederiksholm Kirke i Sydhavn

Louis Piosgade 8, Sydhavn

Alle er velkomne, når Frederiksholm Kirke holder Sydhavnens fedeste fastelavnsfest.

Efter fastelavnsgudstjenesten skal vi slå katten af tønden, lave masker i maskeværkstedet, pynte fastelavnsris, spise sandwich og fastelavnsboller. Der vil også være kåring af bedst udklædte for både børn og voksne - så det er bare på med masken!

Der er tilmelding, som du kan læse mere om her.

Fastelavn i Mariakirken

Søndag d. 3. marts 2019, kl. 14:00
Istedgade 20, Vesterbro

Festen starter med en børne- og familiegudstjeneste. Kom gerne udklædt – det gør præsten!

Derefter slår vi katten af tønden og hygger os med varm kakao, kaffe og fastelavnsboller. Festen afsluttes med en skattejagt i kirken – fra døbefont til klokketårn.

Alle kan deltage i børnegudstjenesten og tøndeslagningen; men deltagertallet ved kakao, kaffe, fastelavnsboller og skattejagt er begrænset til 70 – af hensyn til brandmyndighedernes krav.

Se mere om tilmelding her.