Jul 2018: Julemarkeder i København

jul_julemarked_koebenhavn.jpg

Julen 2018: Også i år er der mange hyggelige julemarkeder i de københavnske kirker. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
VIDEO: Julemarkedet er en vigtig tradition for spejderne på Østerbro. Se videoen og hør hvorfor. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen

julebazar i Sankt Jakobs Kirke

Traditionen tro varmer flere af Københavns kirker op til den kommende højtid med hyggelige advents- og julemarkeder i november og december. Se her, hvor du kan gå på julemarked i København i 2018

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Tekst: Jeppe Kiel Revsbech

Københavns kirker byder højtiden velkommen med hyggelige advent- og julemarkeder. Se her, hvor du kan gå på julemarked i København i 2018.

Julemarked, julebazar eller adventsmarked. Den gode julestemning er så småt begyndt at indfinde sig hos de københavnske kirker, som i den kommende tid varmer op til julen 2018 med julemarkeder for både store og små.

Her vil du kunne forsøde højtiden med julegaver, julegodter og julegløgg, mens overskuddet fra markederne går til kirkernes sociale arbejde, julehjælp og børn og unge i fx spejder- og FDF-grupper.

God fornøjelse.

Julehygge i kirkekrypten  

Den søde juletid kan efterhånden skimtes i horisonten, og det markerer Grøndalskirken, når de lørdag den 10. november inviterer til julemarked i Københavns Nordvestkvarter.

Fra boderne i kirkens krypt kan nysgerrige sjæle købe alt fra tørklæder og slumretæpper til marmelade og småkager, som sognets frivillige har lavet til lejligheden.

Desuden vil markedet også byde på et juleværksted, hvor man blandt andet kan udforme sin egen juledekoration. Overskuddet fra festlighederne går til at støtte det sociale og frivillige arbejde omkring Grøndalskirken.

Lørdag den 10. november kl. 10 - 16 i Grøndalskirken, Hulgårdsvej 2, 2400 København NV

En weekend med julebazar

Den gode julestemning får også lov at brede sig ved Sankt Jakob Kirke, hvor borgerne på Østerbro den 10. og 11. november kan lade sig friste af julebazar i kirkens sognegård. Her trakterer sognets frivillige med både loppemarked, tøjmarked og bogmarked – foruden hjemmestrik, hjemmebag og en velduftende pandekagebod. Overskuddet fra markedets hyggelige juledage går blandt andet til det sociale arbejde, Sankt Jakobs Kirke yder, samt De Grønne Pigespejdere og FDF-gruppen, der begge holder til i kirken.

Lørdag den 10. november og søndag den 11. november kl. 10 – 17 i Sankt Jakobs Kirke, Østerbrogade 59, 2100 København Ø

Håndarbejde, tombola og præstens hvide gløgg

Julegaver, julegodter og juleglæde. Lørdag den 17. november står for Godthaabskirken for tur, hvor årets julemarked finder sted i den murstensrøde kirke på Frederiksberg.

Dørene til de hyggelige boder åbner kl. 10, hvorfra man dagen igennem kan købe hjemmelavet bagværk, håndarbejde fra Nørkleklubben, julepynt og juledekorationer eller prøve lykken i tombolaen. Markedet byder desuden på en lille café, hvor sultne ganer kan forsyne sig med sandwich, æbleskiver – og præstens hvide gløgg.

Lørdag den 17. november 2018, kl. 10 – 15 i Godthaabskirken, Nyelandsvej 51, 2000 Frederiksberg

Fristende julegaver og flotte juledekorationer 

Julestemningen får også lov at brede sig i Anna Kirke på Nørrebro, som byder den søde højtid velkommen med det årlige julemarked lørdag den 24. november.

Her vil boderne bugne af gaveidéer, julepynt og hjemmebag, ligesom fingernemme gæster har mulighed for at kreere en hjemmelavet juledekoration i juleværkstedet. Bliver juledekoreringen for kedeligt, kan markedets yngste prøve lykken i fiskedammen eller nyde en varm kop kakao med skumfiduser og flødeskum.

Lørdag den 24. november 2018, kl. 12 - 17 i Anna Kirke, Bjelkes Allé 19, 2200 København N

Julebazar med nisser, tombola og salonmusik

Julehyggen kommer heller ikke til at gå forbi Højdevangskirken på Amager, hvor markedsboderne får lov at bugne af gode julesager den 24. november.

Her vil man blandt andet kunne købe hjemmelavede nisser og engle til juletræet, trække en lodseddel i vin- og chokoladetombolaen eller nyde gløgg og æbleskiver i snakkebaren. Der er også mulighed for at høre kirkens organist prøver kræfter med salonmusik – og så skulle julemanden efter sigende også komme forbi.

Overskuddet fra julebazaren går til at støtte arbejdet omkring institutioner som Sundbyvang og Højdevangs Sogns Plejehjem.

Lørdag den 24. november 2018, kl. 11 – 15 i Højdevangskirken, Irlandsvej 45, 2300 København S

Julen varer længe i Helligaandskirken

På Strøget kan du i weekenderne komme i god julestemning, når dørerne slås op for julemarkeder, der støtter kirkernes arbejde på tværs af landegrænser og sociale bånd.

Der er gratis entré til julemarkederne.

Helligaandskirken, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København K

Danske Sømands- og Udlandskirker sælger juleknas, gaveideer og lodsedler fra boderne.

Fredag den 3. november og  lørdag den 24. november fra kl. 12 til kl. 17.

Helligaandskirkens menighedspleje sælger julepynt og godter, og de samler ind til kirkens sociale arbejde.

Torsdag d. 6. dec. kl. 12 - 18, fredag d. 7. dec. kl. 12-18 og lørdag d. 8. dec. kl. 11-17.

Gå på opdagelse i Danmissions julemarked på samme adresse.

Fra torsdag d. 13. til til lørdag 15. december, 2018 kl 11-17.

Julestue på alle tangenter

Der er bogstaveligt talt julemarked for fuld udblæsning, når Margrethekirken søndag den 25. november markerer, at kirkeåret synger på sidste vers.

Her står programmet først på fællessang og musikalske indslag fra blandt andet Trut Brassband og Kantatekoret, hvorefter tilhørerne kan besigtige kirkens juleboder, der eksempelvis byder på hjemmestrik og juledekorationer – foruden kaffe, gløgg og æbleskiver til de lækkersultne. Overskuddet fra dagen går til folkekirkens julehjælp.

Sændag den 25. november 2018, kl. 14.00 i Margrethekirken, Kirsebærhaven 10, 2500 Valby

Jul på Vesterbro

De grønne pigespejdere holder julemarked med tombolaer med håndlavede gevinster og fiskedam.

Ind imellem er det muligt at nyde en kop kaffe te eller gløgg samt pigernes hjemmebag og æbleskiver i den lille café.

Eftermiddagen slutter med Luciaoptog.

Lørdag den 1. december 2018, kl. 13 - 16. Enghave Kirke, Sønder Boulevard 120, 1720 København V 

Sydhavnen syder af jul

Når julemåneden starter kan du glæde dig til Sydhavn-FDF’ernes traditionsrige julemarked i Frederiksholm Kirke.

Køb julepynt eller kranse, gør et loppefund, prøv lykken i tombolaen og andedammen og nyd masser af god, gammeldags julestemning. 

Lørdag den 1. december 2017, kl. 10-15 i Frederiksholm Kirke, Louis Pios Gade 8, 2450 København SV

Julehyggen rammer Pile Alle

Spark julen i gang i de mange værksteder i Frederiksberg Kirke, hvor du blandt andet kan fremstille havregrynskugler, klejner og juledekorationer. (Husk forklæde og kagedåser, så du kan tage dine kager med hjem).

Besøg cafeen og nyd blandt andet julelækkerier og gløgg. 

Lørdag den 1. december 2018 kl. 10-15 i Frederiksberg Kirke, Pile Allé 1, 2000 Frederiksberg

Vanløse Kirke og FDF med spækket julemarked

Lucia, tombola og spændende gevinster fra lokale forretninger. Juletræer, andedam og optræden ved de mindste FDF'ere.

Der er julestemning nok til alle, når menighedshuset på Ålekistevej danner ramme om årets julemarked i Vanløse Kirke. Det er FDF K19, der hører til i kirken, som står bag julemarkedet.

Søndag den 2. december 2018, kl. 11.30 -16.00 i Vanløse Kirkes menighedslokaler, Ålekistevej 156, 2720 Vanløse

Julestue med hygge og visit fra Betlehem

Traditionen tro afholder Simon Peters Kirke på Amager igen i år julestue, med alt hvad hjertet begærer.

Hvem kan måske sige nej til julehygge, frokost, konditori, salgsboder med juledekorationer, kogler og gran, lotteri med flotte præmier. Og så kan du sågar vinde et pyntet juletræ med gaver.

Som noget nyt kan man i år i forbindelse med julestuen afhente ”Fredslyset fra Betlehem” og tænde adventskransen derhjemme med flammen, der er tændt i Fødselskirken i Betlehem.

Søndag den. 2. december 2018, kl 11.15-14.00 i Simon Peters Kirke, Kastrupvej 155, København S

Loppemarked med julestads på Ydre Nørrebro

Besøg det julehyggelige julemarked i Kapernaumskirken i Nordvest. Gå på opdagelse i kirken, hvor du kan finde julestads på juleloppemarkedet, købe julebag og juledekorationer og spise i den hyggelige café.
Vi skal hilse fra kirken og sige, at de glæder sig til at julehygge med dig

Fredag den 7 december kl. 14 - 18.30 i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45, 2400 København NV

Du kan bidrage til julemarkedet i Stefanskirken

Kom og køb hjemmelavede julegaver, pynt og godterier. Mæsk dig i gløgg og æbleskiver, mens Dunkeldirks synger julen ind. 

Til julemarkedet i Sankt Stefans Kirke kan du hjælpe. Vil du donere strik, pynt, julebag eller en gave til tombolaen, så kontakt sognepræst Pernille Østrem.

Julemanden kigger forbi søndag efter højmessen.

Lørdag den 8. og søndag den 9. december kl 12-15. i Sankt Stefans Kirke, Nørrebrogade 191, 2200 København N

December-bazar på Vesterbro

Et par uger inden julehøjtiden inviterer Apostelkirken til julebazar, hvor vesterbroborgere – og andre nysgerrige – den 9. december kan forsyne sig med julehygge og kreative gaver, som menighedens frivillige har lavet til anledningen. Her vil også være mulighed for at vinde præmier i bazarens tombola eller nyde lidt hjemmelavet juleguf. Overskuddet fra markedsboderne går til Apostelkirkens Menighedspleje, som blandt andet hjælper økonomisk trængte familier i lokalområdet.

Søndag den 9. december kl. 12-13.      

Tags: