Kirken er med på jazzfestivalen

jazz-foto-sille-arendt_23.jpg

Vor frue kirke holder ved hver jazzfestival jazzgudstjeneste, og der er som regel fuldt hus
Københavns Domkirke er som regel fyldt til randen ved jazzgudstjensterne under Copenhagen Jazzfestival. Foto: Sille Arendt

Jazzmesse i Københavns Domkirke 2017

Vi guider dig til de kirker, der tilbyder spændende jazzkoncerter under Copenhagen Jazzfestival 2019

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Hvert år, når juli starter, kan du opleve tonerne af jazzede akkorder, saxofoner og tromboner ved de mange koncerter, der fylder byrummet under Copenhagen Jazzfestival.

Kirkerne er ingen undtagelse, og vi guider dig sikkert frem til 10 kirker, der der spiller med på tangenterne, når festivalens program kører fra den 5. juli til den 14.

Enkelte af koncerterne er gratis, mens andre kræver entré. Du kan se hvilke, når du klikker dig ind på hver enkelt kirke.

Bellahøj Kirke

Frederikssundsvej 125A, Brønshøj

Kirken i Brønshøj er egentlig ikke med i programmet for jazzfestivalen, men det betyder ikke, at kirken vil stå udenfor og kigge ind.

På programmet den 4. juli kl. 20.00, nemlig inden Copenhagen Jazzfestival starter, afholder kirken traditionen tro en optaktsaften med jazz, inden festivalen ruller derudad. 

Tre musikere fra vidt forskellige baggrunde mødes i trioen ØrtingHoinessRahbæk. Legesyge som hvalpe, drøner de rundt i musikkens hundekennel. De vil sammensætte et genrefornægtende program passende til storbyens urolige skønhed. Koncerten er ganske gratis.

Læs mere på Bellahøj kirkes hjemmeside

Brorsons kirke

Rantzausgade 49, Nørrebro

Nørrebrokirken er en eksperimenterende kirke, der arbejder med musik og gudstjeneste på en helt ny måde. I hverdagen fylder jazzen en del, når der er bøn&brunch i kirkerummet to gange om måneden.

I år kan du blandt andet stå op søndag den 7. juli og deltage i en jazzmesse, eller kigge forbi, når Julian Lage Trio spiller samme aften. Mandagen efter kan du høre Jakob Bro, der får besøg af Larry Grenadier (US) og Jorge Rossy (ES).

Tirsdag byder på morgensang med Jacob Anderskov, og om aftenen kommer New Jungle Orchestra på besøg i kirken sammen med den verdensberømte trompetist Palle Mikkelborg

Onsdag er der igen morgensang. Her med Katrine Ring. Torsdag kan du opleve Pia Tafdrup & Køs samt Tone of Voice Orchestra. Når fredagen kommer, kan du gratis opleve bassisten Ike Strum, der vil spille og fortælle om "Sacred music".

Lørdag slutter kirkens program med trioen Ginman/Blachmann/Dahl.

Læs om de enkelte koncerter i Brorsons Kirke på jazz.dk

Christians Kirke

Strandgade 1, 1401 Christianshavn

Koncerter er en stor del af Christianshavnerkirkens DNA.

Her kan du blandt andet opleve flere af de berømte jazzbrødre med efternavnet Hess. Især saxofonisten Emil Hess kan opleves ad flere omgange til blandt andet jazzhøjmessen den 14. juli, der senere på dagen kl. 16.00 efterfølges af 3xHess.

Andre højdepunkter på programmet er Nordic Moods med Ole Kock-Hansen og Thomas Fonnesbæk samt polske Atom String Quartet den 9. juli.

Et andet must er Bobo Moreno Song Passions, hvor du kan opleve nyfortolkninger af evergreens. Det er torsdag den 11. juli kl. 20.00.

Der er mange flere koncerter i Christians Kirke. Find dem her

Eliaskirken

Vesterbrogade 49, 1620 Vesterbro

Vesterbros egen jazzkirke findes på Vesterbros Torv. Med en kapacitet på 300 siddende publikummer kan du få gode jazzoplevelser i den lille kirke med den gode lyd.

Du kan opleve hele to jazzgudstjenester i kirken. De finder sted 7. juli og 14. juli. Du behøver ikke stå tidligt op for at få dagens skud teologi krydret med jazz, for gudstjenesterne finder sted kl. 13.00. Ved den sidste gudstjeneste er der efterfølgende koncert på Vesterbros Torv.

Tirsdag er jazzdag i Eliaskirken, og under jazzfestivalen er Tirsdagsjazz naturligvis udvidet med flere reflektioner og mere jazz.

Fredag aften kan du opleve kirkens egen jazzorganist Olivier Antunes, når han kravler ned fra orglet og indtager flyglet i selskab med tre andre musikere.

Læs mere om Eliaskirkens jazzprogram på Jazz.dk

Frihavnskirken

Willemoesgade 68, 2100 Østerbro

Frihavnskirken er kendetegnet ved at være en kirke, der gør meget for musikken. Flere af Østerbros ungdomskor hører til i den mindre kirke i Rosenvænget Sogn. I år har Frihavnskirken 5 koncerter på jazzprogrammet.

Onsdag den 10. juli kan du opleve en koncert med Michael Sunding. Dagen efter er det Søren Nørbo på flygel og Niels Bo Davidsen på cello.

Fredag d. 12. juli kan du kvit og frit kigge ind i Østerbrokirken, når kvintetten Kalejdokant spiller deres hjemmekomponerede groovy og boppede jazz.

Lørdag kan du møde Niels Balle og Randi Holum, og søndag eftermiddag er der koncert med pianisten Thomas Clausen.

Læs mere om koncerterne i Frihavnskirken her

Sankt Jakobs Kirke

Østerbrogade 59, 2100 Østerbro

I den store kirke på Østerbrogade kan du tidligt i jazzugen få gode oplevelser med dig hjem, når kirken inviterer til fire jazzkoncerter.

Allerede fredag den 5. juli kan du opleve Dalia Faitelson med musikere spille folkejazz i kirkerummet.

Søndagen efter er det det bulgarsk syngende kvindekor, USMIFKA, der kan høres. Tirsdag spiller Fredrik Damsgaard, Josephine Cronholm og Steen Rasmussen trio.

Sidste koncert i Sankt Jakobs Kirke bliver onsdag den 10. juli, hvor du kan høre Bobo Moreno Song Passions med nyfortolkede evergreens.

Læs mere om koncerterne i Sankt Jakobs Kirke her

Sankt Markus Kirke

Sankt Markus Plads, 1921 Frederiksberg

Siden 2015 har Sankt Markus Kirke været på plakaten i Copenhagen Jazzfestival. I år er der ikke sparet på krudtet ved de fire gratis koncerter.

Mandag den 8. juli lægger kirken rum til 80 års fødselsdag for komponisten Fuzzy. Her er elektronisten Bjørn Svin inviteret sammen med blandt andre Louise Hjorth på blokfløte.

Onsdag er det pianist Jacob Anderskov, der sætter organist Sven-Ingvart Mikkelsen i musikalsk stævnemøde. 

Torsdag den 11. juli opføres det 4000 år gamle urværk Gilgamesh i kirkens højloftede rum. Oplev Søren Gemmer og Charlotte Munck i den tværkunstneriske performance.

Søndag den 14. juli vender kirken tilbage til nutidens børn, der kan opleve Kresten Osgood, når han gør jazzen børnevenlig og inviterer børn og deres voksne til jazzhygge. 

Læs mere om koncerterne i Sankt Markus Kirke her

uKirke

Litauens Plads, Dannebrogsgade 53, 1660 Vesterbro

For mange er jazzfestivalen ens betydende med jazz under åben himmel. På Vesterbro er der mulighed for at høre de unge jazztalenter spille, når der i tre dage er festivalstemning på pladsen foran uKirke.

Det sker torsdag, fredag og lørdag i jazzugen, hvor du hver dag får serveret tre koncerter med upcoming jazzkunstnere. 

Den 11. juli er det KALEIIDO, Alawari og Marie Mørck Quartet.

Fredag den 12. juli kan du høre Mathias Heise Quadrillion, kvintetten Shanmugam/Svendsen/Sørensen/Østerlund/Ekenberg og Anders Fjeldsted Sextet.

Lørdag består programmet af Victor Bøsling Trio, og Hornhaver Trio.

Læs mere om uJazz her

Domkirken - Vor Frue Kirke

Nørregade 8, 1165 København K

Jazzfestivalen er lig med jazzmesse i Vor Frue Kirke med den verdensberømte bassist Chris Minh Doky.

Han kan opleves sammen med sin kvintet de to søndage i jazzugen. Det er gratis, og der plejer at være stuvende fuldt, så kom i god tid. Det sker den 7. og 14. juli. Begge dage kl. 14.00

Læs mere på domkirkens hjemmeside

Margrethekirken

Kirsebærhaven 10, 2500 Valby

Højmessen den 14. juli bliver i jazzens tegn. Kirsten Thanning vil forestå gudstjenesten, som vil have lidt mere swing end normelt og lidt ekstra jazzmusik at lytte til.

Læs mere om jazzgudstjenesten her

Tags: