Påsken 2019: Start ferien med at spise sammen skærtorsdag

Mange af stiftets kirker i København og på Bornholm afholder en særlig påskemiddag skærtorsdag med fællesspisning. Her kan du se, hvor du kan tage del i fejringen af nadverens indstiftelse.

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Af Jeppe Kiel Revsbech og Henrik Dons Christensen 

For at markere den sidste aften, hvor Jesus ifølge beretningen indstiftede nadveren med sine disciple, afholder en stor del af stiftets kirker en særlig påskemiddag skærtorsdag.  

I år finder helligdagen sted 18. april, og der er rig mulighed for at stifte nye bekendtskaber og spise et godt måltid sammen med andre københavnere eller bornholmere. 

I guiden herunder kan du finde en kirke nær dig, som afholder skærtorsdagsmiddag. 

Velbekomme og glædelig påske 2019. 

Indre by og Christianshavn

Holmens Kirke kl. 10.30

Holmens Kanal 21, 1060 København K

Højmessen skærtorsdag bliver efterfulgt af en frokost. Hvis du vil deltage i frokosten er der tilmelding senest den 15. april til enten kordegn eller kirketjener. 

Trinitatis Kirke kl. 17.00

Pilestræde 67, 1150 København K

Traditionen tro er der først gudstjeneste og derefter et smukt anrettet bord med lam m.m. Måltidet koster 25 kroner og tilmelding senest 15. april kl. 12.00. (der er pt. venteliste)

Skulle du få smag for fællesspisninger, afholder Trinitatis Kirke løbende middage i fællesskabets tegn en gang om måneden. 

Vor Frelsers Kirke / Stanleys Gaard kl. 18.00

Store Søndervoldsstræde 2, 1419 København K

Den sene gudstjeneste skærtorsdag er rykket ned i Stanleys Gaard, der ligger få hundrede meter fra kirken. Her kan du deltage i en bordgudstjeneste med et smukt anrettet påskemåltid med bla. lam. Tilmelding 10. april.

Vesterbro 

Kristkirken kl. 11.00 

Kristkirken, Enghave Plads 18, 1670 København V 

Traditionen tro er der opstillet en pølsevogn ved Kristkirken i anledning af nadverens indstiftelse. Her kan du nyde en ristet med det hele, inden kirken efterfølgende inviterer til skærtorsdagsgudstjeneste. 

Eliaskirken kl. 17.00 

Vesterbrogade 49, 1620 København V

Den smukke kirke på Vesterbros Torv lægger rum til et velsmagende påskemåltid, hvor du sammen med andre københavnere kan fordybe dig i tonerne fra jazzorganist Olivier Antunes, som bidrager med musik under middag og gudstjeneste. Prisen er 50 kroner for voksne og det halve for børn op til 12 år. 

Enghave Kirke kl. 17.00 

Sønder Boulevard 120, 1720 København V 

I den nyrenoverede kirke nær Enghave Plads bliver påsken budt velkommen med føde til både krop og sjæl, når Enghave Kirke inviterer til nadvergudstjeneste med efterfølgende påskemiddag. 

Apostelkirken kl. 18.00

Saxogade 13, 1662 København V

Oplev den særlige Getsemaneandagt, hvor du inviteres ud i den mørke have, inden Jesus pågribes. Først er der dog fælles middag, hvor du kan være en del af kirkens fællesskab omkring påskebordet.

Sankt Matthæus Kirke kl. 19.30

Matthæusgade 31, 1666 København V

Påskens budskab er smukt. Men Skærtorsdag er også fuld af svigt, sårbarhed, angst og usikkerhed. Skærtorsdagsaften er kirken dækket op med et langbord igennem rummet. Her inviteres alle til en smuk, sanselig og enestående aftengudstjeneste med vin, påskelam og eftertanke.

Billetter findes på billetto.

Frederiksberg

Sankt Markus Kirke kl. 17.00 

Forchhammersvej 12A, 1920 Frederiksberg C 

Jesper Mønsted er præst og vært ved denne aftens måltidsgudstjeneste, hvor der vil blive dækket op til påskemåltidet.  

Lindevang kirke kl. 17.00 

Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg

Skærtorsdagsaften i Lindevang Kirke begynder med en påskegudstjeneste, hvorefter du har mulighed for at deltage i kirkens fællesspisning i anledning af nadverens indstiftelse. 

Senere på aftenen kan du opleve en smuk passionskoncert, der tager udgangspunkt i den smerte, som påsken også forbindes med.

Sct. Lukas Kirke kl. 17.00 

Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C 

Også Sct. Lukas Kirke inviterer til skærtorsdagsgudstjeneste med tilhørende påskemåltid. Kirken beskriver selv arrangementet således: ’Gudstjenesten er måltidet, og måltidet er gudstjenesten’. Det er gratis at spise med.

Flintholm Kirke kl. 17.30

Junggreensvej 14B, 2000 Frederiksberg

Nadvergudstjenesten med tapas i kirkerummet er bygget op om Jesus sidste måltid med sine disciple skærtorsdag aften. Her kan du helt gratis indtage små lækre retter fra det mellemøstlige køkken. Alle er velkomne - både børn og voksne, og der er ingen tilmelding.

Frederiksberg Slotskirke kl. 19.00

Roskildevej 28, 2000 Frederiksberg

Denne Skærtorsdag byder man velkommen til måltidsgudstjeneste i Slotskirken kl. 19.00. Der kræves hverken tilmelding eller betaling. 

Nørrebro og Nordvest

Kapernaumskirken kl. 16.00

Frederikssundsvej 45, 2400 København NV

Gudstjenesten finder sted ved Stine Ravnborg Bro Nissen og derefter kan du se frem til et påskemåltid ved den efterfølgende spisning. Tilmelding til spisning pr. mail på pens@km.dk eller pr tlf 38106576

Emdrup Kirke kl. 17.00 

Ved Vigen 7, 2400 København NV 

Indled helligdagene med en påskemiddag i Emdrup Kirke. Her står menuen på lammesteg med tilbehør, inden kirken i Københavns Nordvestkvarter inviterer til aftengudstjeneste. Prisen for måltidet er 50 kroner for voksne og 20 kroner for børn. Tilmelding skal ske senest 14. april til kirkekontoret.   

Anna Kirke kl. 17.00 

Bjelkes Allé 19-21, 2200 København N 

I nørrebrokirken er der dækket op til fællesspisning, når skærtorsdag fejres med måltidet i centrum. 

 

Grundtvigs Kirke kl. 17.00

På Bjerget 14B, 2400 København NV

Sognepræst Vivi Andersen byder alle velkommen til måltidsgudstjenesten i Grundtvigs Kirke. Det sker i forbindelse med Skærtorsdagens sene højmesse.

Simeons Kirke kl. 18.00

Sjællandsgade 12B, 2200 København N

Hver torsdag i vinteren og det tidlige forår er der fællesspisning i Simoens Kirke. Skærtorsdag er ingen undtagelse. Denne aften kulminerer det ved den sidste fællesspisning, når fortællingen om nadveren fortælles skærtorsdag. Efter måltidet er der aftensang.

Det koster en 20'er at spise med. 

Ansgarkirken kl. 18.00

Mågevej 33, 2400 København NV

Her inviterer kirkens præster hele sognet til fællesspisning. Den foregår som vanligt i kirkerummet, hvor der er dækket op til stor påskefrokost.

Bethlehemskirken kl. 18.00

Åboulevarden 8, 2200 København N

Skrætorsdag i Bethlehemskirken er en unik oplevelse. Den foregår i tre akter med renselse, måltid og til sidst nadver. 

Stefanskirken kl. 19.00

Nørrebrogade 191, 2200 København N

Pernille Østrem byder velkommen til Fri-bar fejring af nadverens indstiftelse. Du kan balndt andet nyde tonerne fra Kevin Edelberg, der spiller på kirkens flygel.

Brorsons Kirke kl 20.00

Rantzausgade 49, 2200 København N

Et helt simpelt måltid er rammen for denne aftens gudstjeneste. Vin, brød og druer indtages, mens musikken og det rituelle indhold mætter os.

Østerbro

Esajas Kirke kl. 17.00

Malmøgade 14, 2100 København Ø

Der er dækket op til påskemåltid i kirken i Østervold Sogn. Men inden du nyder maden, kan du glæde dig til at nyde Michael Hemmingsens sene gudstjeneste.

Nazaret Kirke kl. 17.00

Ryesgade 105, 2100 København Ø

Efter gudstjenesten skærtorsdag er der mulighed for at spise påskelam sammen i Krypten. Det koster 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn. Aftenen slutter af med en kort, stemningsfuld getsemaneandagt i kirken.

Taksigelseskirken kl. 17.00

Jagtvej 165, 2100 København Ø

Efter den gudstjenesten kan du trække dig ned i kirkens krypt, hvor der er dækket op til det store påskemåltid. Husk at tilmelde dig på kirkens hjemmeside, da der er begrænset plads.

Sankt Jakobs Kirke kl. 18.00

Østerbrogade 59, 2100 København Ø

Traditionen tro fyldes kirkerummet med langbord, hvor du selv kan tage plads. Sognepræst Lars Ottosen står for gudstjenesten.

Kildevældskirken kl. 18.00

Kildevældskirken 2, 2100 København Ø

Traditionen tro er der fællesspisning i kirkerummet i forbindelse med gudstjenesten. Men du skal være hurtig ude. Tilmelding på kirkens hjemmeside senest 4. april.

Lundehus Kirke kl 19.00

Strødamvej 1, 2100 København Ø

I Lundehus Kirke kan du se frem til en aftengudstjeneste med altergang ved Lars Petersen.

Efter gudstjenesten spiser vi sammen et påskemåltid bestående af lam, brød og vin. Tilmelding er ikke nødvendig, og måltidet er gratis.

Brønshøj og Husum

Husumvold Kirke kl. 17.00 

Gadelandet 25, 2700 Brønshøj 

For 35 kroner kan du efter skærtorsdagsgudstjenesten i Husumvold Kirke deltage i kirkens påskemiddag. Tilmelding til middagen sker via kirkekontoret senest 11. april.

Bellahøj Kirke kl. 17.00

Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj

Bellahøjmesse i måltidets tegn skriver Bellahøj kirke på deres hjemmeside. Her bliver du budt velkommen til måltuidsgudstjenesten af præsterne Louise Getreuer Miskow og Peter Møller Jensen.

Husum Kirke kl. 19.00

Korsager Alle 14, 2700 Brønshøj

Her kan du deltage i en stemningsfuld aftengudstjeneste, hvor du kan deltage i et messiansk påskemåltid. Nikolaj Hartung Kjærby er aftenens prædikant.

Vanløse

Hyltebjerg Kirke kl. 19.00

Ålekistevej 91, 2720 Vanløse

Traditionen tro dækkes der op i kirkerummet til et stemningsfuldt måltid, der samtidig er en del af gudstjenesten.

Vi genkalder os den sidste nadver, sætter os ind i de følelser og tanker, Jesus og hans disciple havde. Ikke mindst frygten for det ukendte, men samtidig håbet og troen på det gode, der ender i opstandelsen påskedag.

Adventskirken kl 19.00

Sallingvej 90, 2720 Vanløse

Skærtorsdag aften fejrede Jesus den sidste nadver med sine disciple.

Dette bliver mindet ved en særlig nadvergudstjeneste, hvor fællesskabet står i centrum. Gudstjenesten afsluttes med en stemningsfuld Gethsemaneandagt, der fører os ind i langfredagsnatten på vejen mod Golgata.

Valby og Sydhavnen

Aalholm Kirke kl. 17.30 

Bramslykkevej 18B, 2500 Valby 

Lammesteg, flødekartofler – og et lille påskeæg. Tænderne løber i vand ved tanken om den påskemiddag, der venter i Aalholm Kirke. Her fejres nadverens indstiftelse ved et måltid før aftenens gudstjeneste kl 19.00. Prisen er 75 kroner, og billetter kan købes på kirkens kontor senest 8. april. 

Margrethekirken kl. 17.00 

Kirsebærhaven 10, 2500 Valby

Margrethekirken har dækket op til det store nadvermåltid i kirkerummet, hvor valbyborgerne kan nyde en velsmagende skærtorsdagsmiddag med lam, mens de lytter til påskens ord, sang og musik.

Det er gratis at deltage i middag og gudstjeneste.  

Timotheus Kirke kl. 17.00 

Christen Bergs Allé 5, 2500 Valby 

Ved måltidsgudstjenesten i Timotheus Kirke står menuen på lammesteg og et glas vin, mens Valbykirkens kor synger kirkerummet op med sange fra Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical, ’Jesus Christ Superstar’. 

Vigerslev Kirke kl. 17.30

Lykkebovej 1, 2500 Valby

I Valbykirken er der gjort klar til fællesspisning inden gudstjenesten kl. 19.30.

Frederiksholm Kirke kl. 18.00

Louis Pios Gade 8, 2450 København SV

Her kan du se frem til en gudstjeneste ved Heidi Røn Preem og Christian Rydahl efterfulgt af dejlig påskemiddag (lam eller svinemørbrad). Det er gratis, men ved tilmelding skal man betale et depositum på 50 kr. per person, som betales tilbage ved deltagelse. 

Læs mere på hjemmesiden. 

Jesuskirken kl. 19.00

Kirkevænget 5A, 2500 Valby

I Carl Jacobsens kirke på Valby bakke, kan du deltage i måltidsgudstjenesten. 

Amager 

Simon Peters Kirke kl. 17.00 

Kastrupvej 155, 2300 København S

I Simon Peters Kirke kan amagerkanerne skærtorsdag lytte til påskens budskab, hvorefter kirken slår dørene op til et gratis påskemåltid i den tilstødende menighedssal. Tilmelding til middagen skal ske senest 11. april kl. 13.00. 

Sundkirken kl. 18.00

Lodivej 9, 2300 København S

I den fine amagerkirke kan du helt gratis deltage i det lækre påskemåltid. Har du smag for gode prædikener, så kan du få appetitten dækket, når sognepræst Suzette Ejdrup fortæller om Jesus' sidste måltid med de 12 disciple.

Der er tilmelding på kirkens kontor eller på telefon 3258 3130

Højdevangskirken kl. 18.00

Irlandsvej 45, 2300 København S

Inden skærtorsdagsgudstjenesten, der starter kl 19.30, kan du være med til fællesspisning i selskab med sognepræst Line Blak Gundersen.

Kirken i Ørestad kl. 18.00

Robert Jacobsens vej 72b, 2300 København S

I Københavns nyeste kirke bliver bordet dækket op, og du bliver inviteret til en smuk og sanselig aftengudstjeneste med rødvin, påskelam & eftertænksomhed.

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendigt til kirke- og kulturmedarbejder ruben.harbo@gmail.com senest 10. april. Det koster 100 kr. at deltage.

Nathanaels Kirke kl. 18.00

Holmbladsgade 19, 2300 København S

Kirkerummet fyldes med langborde dækket med påskens store måltid, når Nathanaels Kirke afholder måltidsgudstjeneste. Det koster 75 kroner at deltage i måltidet, og tildmelding finder sted senest den 11. april.

Dragør Kirke kl. 18.00

Kirkevej 170, 2791 Dragør

En helt særlig aften i Dragør Kirke, hvor gudstjenesten er måltidet og hvor måltidet er gudstjenesten. Kirkens påskemåltid fejrer og italesætter samhørigheden, kærligheden og tilgivelsen på flere planer.

Kontakt gerne kirken, hvis du kunne tænke dig at spise med.

Kastrup Kirke kl. 18.30

Kastruplundgade 7, 2770 Kastrup

Denne aften dækkes kirkerummet op med borde gennem kirkerummet, og du er inviteret til festen. Alla-Ivan Kristen holder prædikenen, der tager afsæt i Jesus' sidste aften med disciplene.

Filips Kirke kl. 19.00

Kastrupvej 57, 2300 København S

Deltag i påskemiddagen med sognepræst Julie Ragn Jensen. Kirketjeneren har anrettet et lækkert oste og pølsebord, som kan nydes efter fortællingen om Jesus' sidste nat inden korsfæstelsen.

Bornholm 

Allinge Kirke kl. 16.00 

Kirkeplads 5, 3770 Allinge 

I Allinge Kirke kan du glæde dig til en påskemiddag efter den sene gudstjeneste. Der er tilmelding, som du kan læse mere om på kirkens egen hjemmeside

Hasle Kirke kl. 16.00 

Kirkegade 4A, 3790 Hasle 

Hasle og Rutsker kirker går sammen om fællesspisningen, hvor du sammen med andre i fællesskab kan fejre påsken. 

Rø Kirke kl. 17.00 

Præstegårdsvej 1, 3760 Gudhjem 

Rø Medborgerhus lægger lokaler til et mættende påskemåltid, inden byens kirke markerer nadverens indstiftelse med en gudstjeneste skærtorsdag. Tilmelding til middagen skal ske senest palmesøndag på telefon 5648 4026.

Sankt Knuds Kirke kl.17.00 

Stavelund 19, 3700 Rønne 

’Kom til højmesse, og giv sindet føde’, lyder det fra Sankt Knuds Kirke i Rønne. Efterfølgende er der også næring til resten af kroppen, når kirken byder velkommen omkring påskebordet.  

Nylars Kirke kl. 17.00 

Kirkevej 10 K, 3720 Aakirkeby 

Også Nylars Kirke markerer påskehøjtiden med en kombineret påskemiddag og gudstjeneste. Ønsker du at deltage i måltidet efter gudstjenesten, så skal du henvende dig til kirkens menighedsrådsformand, Ellen Andersen, på telefon 23 98 68 44. 

Tejn Kirke kl. 17.00

Havnebakken 19, 3770 Allinge 

Alle er velkomne i Tejn Medborgerhus, hvor byens borgere kan nyde et velduftende påskemåltid efter skærtorsdagshøjmessen i Tejn Kirke.  

Østerlars Rundkirke kl 18.00

Vietsvej 25, 3760 Gudhjem

Kirkerummet dækkes op, og ved et langbord kan påskemåltidet indtages sammen med den åndelige føde, som sognepræst Meghan Welsch leverer i dagens anledning,

Sankt Ibs Kirke kl. 18.30

Ibskervej 45B, 3740 Svaneke

Kirken på det nordsøtlige Bornholm danner rammen om et fælles måltid, hvor sognepræst Pernille Bolø er vært.

Tags: