Fredagskoncert: Karl Aage Rasmussen

13sep
Fredag, 13. september 2019 - Arrangementet er afholdt

Trinitatis Kirke

Købmagergade 52A, 1150 København K

Karl Aage Rasmussen har skrevet et stort korværk som skal opføres i Bachs Kirke Thomaskirche i Leipzig

Uropførelse Karl Aage Rasmussens kantate ”Gleich wie das Gras”

Trinitatis Kirkekor og Barokensemble
Anne Mathiesen, orgel
Dirigent Søren Christian Vestergaard
Desuden musik af Purcell og Leif Thybo
Fri entré

Koncerten og værkets tilblivelse er støttet af Louis Hansens Fond, Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Beckett-Fonden, Dansk Komponistforening, Statens Kunstfond og Trinitatis Kirkes Musikvenner.

Trinitatis Kirkekor uropfører ny kantate af Karl Aage Rasmussen i Bachs egen kirke

Trinitatis Kirkekor er den 19.-22. september inviteret til at synge i Johann Sebastian Bachs gamle kirke: Thomakirche i Leipzig. I Thomaskirche er der hver weekend året rundt "Freitagsmotette", "Samstagsmotette" og højmesse søndag. Det er tjenester med meget musik, som synges af det berømte drengekor, Thomaner-koret, som også Bach dirigerede, da han var organist i kirken. I den pågældende weekend i september har Thomaner-koret fri, og Trinitatis Kirkekor skal stå for musikudøvelsen. Med på turen er også fem musikere fra Trinitatis Barokensemble, organist Anne Mathiesen samt organist og dirigent Søren Christian Vestergaard.

På programmet er bl.a. Bachs kantate 17 "Wer dank opfert, der preiset mich". Trinitatis Kirke har i forbindelse med Leipzigturen bestilt en ny kantate hos komponisten Karl Aage Rasmussen, der livslangt har været stærkt optaget af Bach og hans musik. Karl Aage Rasmussen har i den nye kantate med titlen ”Gleichwie das Gras” sat ny musik til samme tekst, som Bach har brugt i sin kantate 17.

Søndag den 15. september kl. 10.30 kan man høre Bachs kantate 17 ved søndagens store kantategudstjeneste i Trinitatis Kirke.

Kategori: 

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print