Hvor blev tolerancen af?

20sep
Søndag, 20. september 2015 - Arrangementet er afholdt

Apostelkirken

HVOR BLEV TOLERANCEN AF? 

International kulturfestival om tolerance - et alvorligt og aktuelt emne, der også giver stemme til flygtninge: Hvor er vi på vej hen? Hvad er det, der er sket - og hvordan kommer vi videre?

Denne aften omdannes Apostelkirken på Vesterbro til et mødested for internationale og danske kunstnere. Deltagelse er gratis.

”Der begyndte at komme flygtninge til landet. Det var en konsekvens af at vi havde været i krig og stadig var det. Der blev banket på vore døre. For verden var rykket nærmere. Vi var et lille velstående land. Og små lande har det med at lukke sig omkring sig selv. Vi blev bange for andre og for hinanden, men allermest måske for os selv.”

 - Uddrag fra prologen til filmen "Hvor blev tolerancen af?" af Michael Svennevig. Prologen bliver læst af Ulla Henningsen ved arrangementet

Denne aften kan du høre Kirsten Thorup og Stig Dalager i samtale med arrangør Michael Svennevig. Kirsten Thorup fortæller om identitet og hjemløshed og læser op fra ”Darkside CPH”.

Stig Dalager fortæller om engagement og ansvarlighed i lyset af sin seneste roman ”Rejse uden ende”, som Ulla Henningsen læser op fra.

Bent Melchior runder aftenen af og minder os om, at der altid er en vej videre. At dialogen nytter, selv om den kræver kamp. 

Mød også Salim Abdali (forfatter og forsker) som tager os med tilbage til barndommens Baghdad.

Michala Bendixen (Refugees Welcome) fortæller om et nyt nyheds-site om flygtninge.

Marie-Lydie Nokouda (skuespiller, Cameroun) fremfører uddrag fra den kommende roman ”Afro-dansker”, der er skrevet af Qaali Schmidt-Sørensen (forfatter, Somalia), der selv introducerer romanen.

Ole Markussen (AIDS-Fondet) fortæller om tolerancens begrænsninger og Ditte Maria le-Fevre fortæller om at være frivillig mor og ven for to afghanske unge.

Mød også Zakir Hussain Shahoo (flygtning og ven).

Milena Rudez læser digtet ”Bortrejse” på dansk og serbokroatisk.

Roya Moghaddas Hoffmeyer (Iran, danser) læser Rumi på farsi og danser.

Markussen & Raabo med Pia Trøjgaard spiller inciterende numre fra albummet ”In Time”(2012) samt numre fra en kommende cd.                           

Initiativtager til arrangementet forfatter/dramatiker Michael Svennevig fortæller om baggrunden:    

”For et stykke tid siden fik jeg en ide. Jeg var utilfreds, og ville gøre noget for at skabe større tolerance og forståelse for andre mennesker, så jeg samlede et stærkt hold af kunstnere og lavede en film om det. Filmen, der blev til med hjælp fra en god ven, er nu lagt ud på nettet. Der har vist sig en overvældende stor forhåndsinteresse. For det er noget der foregår overalt. Dette med at tage afstand fra andre mennesker.

Det er en forråelse og en grim ligegyldighed over for andre. Jeg ønsker med filmen og arrangementet at give mulighed for at møde nye og fremmede stemmer. Vi hører så meget om dem, men sjældent har vi mulighed for at høre deres egen stemme og historier. Jeg synes ikke at vi skal være så bange. I stedet skal vi give plads til hinanden. Igennem kunst og kultur har vi mulighed for at mødes og lære hinanden bedre at kende. Vi bliver selv så meget rigere af det. Vi skal ikke være så hurtige og så kyniske - og kolde. Vi skal turde se hinanden i øjnene - og række hånden frem. Det værste er ligegyldigheden. Den slår andre mennesker ihjel. Filmen og arrangementet er et forsøg på at vise en anden vej. Det kræver mod, men det er nødvendigt - og det skal vi turde.”

Se uddrag fra Michael Svennevigs film "Hvor blev tolerancen af?" på Youtube her


 

Læs mere

Kategori: 

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print