KøbenhavnerPassionen: Påske i Københavns gader

14apr
Fredag, april 14 - Arrangementet er afholdt

Eliaskirken

Den er ved at udvikle sig til en klassisk københavner-begivenhed.

I hvert fald er det nu 6. gang, at en række af hovedstadens kirker markerer påsken og langfredag med gadeoptoget KøbenhavnerPassionen.

Den stemningsfulde event åbner og nyfortolker langfredags og hele påskens univers med længslen efter fællesskab, oplevelsen af svigt og død og spirende håb om nyt liv, på den anden side af mørket: Alt det, vi mennesker har til fælles. 

Alle er da også velkomne til at gå med, når KøbenhavnerPassionen med livemusik, dans, teater og kunst bevæger sig fra Vesterbros Torv over Rådhuspladsen og Gammel Torv for at slutte ved Helligaandskirken på Strøget. 

Ruten er i år to kilometer lang, og det er muligt at stige på og af, som det passer ens tid og krop. Barnevogne, cykelvogne, gangvogne er ingen hindring.

Fra Vesterbro til Strøget med fuld musik

Det nutidige passionsspil begynder på Vesterbros Torv, hvor alle interesserede samles fra kl. 19.00. Her bærer asylansøgere et blodrødt, illumineret kors ud fra Eliaskirken til tonerne af sørgmodig New Orleans jazz inden optoget bevæger sig gennem byen.

Efter åbningen på Vesterbro Torv kl. 19.30 går optoget med påskeliljer og new orleansmusik, spillet af Tuesday Night Brass Band ved Esben Duus, til Københavns Rådhus. Her bliver optoget mødt med sang.

Herfra går ruten videre til Københavns Domhus på Gammeltorv, hvor det vi har til fælles som mennesker visualiseres – døden –  visualiseres gennem dans, visuals og elektronisk musik. Vandringen slutter i Helligaandskirken på Strøget, hvor der vil være lys- og lydinstallationer, fællessang og introduktion af nye salmer. 

Humor, alvor og eftertænksomhed

KøbenhavnerPassionen 2017 er udviklet i samarbejde med Helligåndskirken, Kirkerne i Indre By, Sydhavn- og Vesterbro Sogn, samt Brønshøj Kirke.

En af årets initiativtagere, sognepræst Jens Fogh fra Helligaandskirken, ser frem til en langfredag aften  i Københavns gader.

”Et passionsspil er en bevægende anledning til at se noget nyt i det velkendte. Den gamle beretning om Jesu vej med korset bringes i forbindelse med de velkendte gader og pladser, som vores dagligliv udspiller sig på. Det kan kun rigtig lykkes i en kombination af humor og alvor, eftertænksomhed og flygtige sanseindtryk. Jeg tror, vi har godt af at se vores by som et sted, hvor passionshistorien udfolder sig,”  siger Jens Fogh.

Passionsspil har en lang tradition bag sig og flere europæiske storbyer har taget traditionen op med store langfredagsevents.

I København kan det altså nu opleves for sjette år i træk.

Læs mere

Kategori: 

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print