Luther fejres med bossa nova og samba

15jan
Søndag, januar 15 - Arrangementet er afholdt

Ansgarkirken

Ansgarkirken kickstarter 500 året for reformationsfejringen i Københavns Stift med brasilianske lutherske kirkemusikere

Man kunne vælge at starte den store 500 års fejring af reformationen med at synge ’Vor Gud han er så fast en borg’. Ansgarkirken i København NV går en helt anden vej med rytmiske sange fra de varme lande!

Søndag den 15. januar kl. 16.00 får kirken nemlig besøg af fire fantastiske brasilianske lutherske kirkemusikere: Adriana Lahass Fribe, Tayná Buss, Douglas Kalke og Louis Marcelo Illenseer. Adriana og Tayná er elever på den brasilianske lutherske kirkes (IECLB) diakonskole Associação Diacônica Luterana. Douglas og Louis er musiklærere samme sted.

Sammen danner de fire musikere Quartet Pé no Chão (’kvartet med fødderne på jorden’). Louis er kvartettens leder. Louis var leder af kirkemusikken, da Kirkernes Verdensråd i 2006 holdt deres 9. generalforsamling i Porto Alegre i det sydøstlige hjørne af Brasilien. Louis har været i Skandinavien en gang tidligere, hvor han dels arbejdede med danske kor, dels deltog i en nordisk liturgisk konference.

De fire musikere medvirker i Ansgarkirken ved en varm musikgudstjeneste denne januarsøndag kl. 16.00. Med sig har de dels traditionelle og nykomponerede brasilianske sambaer og bossa novaer sunget på portugisisk, dels en række latinamerikanske salmer oversat til dansk – til både korsang og fællessang. 

Læs mere

Kategori: 

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print