Anne-Cathrine Riebnitzsky: »Jeg føler jo, jeg har et kald«

anne-cathrine_riebnitzsky_foto_petra_kleis.jpg

Anne-Cathrine Riebnitzsky. Foto: Petra Kleis
Anne-Cathrine Riebnitzsky. Foto: Petra Kleis
Anne-Cathrine Riebnitzsky er engageret som udsendt sprogofficer i Afghanistan og som prisbelønnet forfatter med et kald til at skrive
af Jesper Svendsen

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

41-årige Anne-Cathrine Riebnitzsky har udgivet flere prisbelønnede romaner og været udsendt som kaptajn og rådgiver til den krigshærgede Helmand-provins i Afghanistan. Hendes nyeste og anmelderroste roman Orkansæsonen og Stilheden er netop udkommet handler blandt andet om tro. . 

Hvor kommer dit engagement fra?

Jeg tror, at det stammer fra perioden omkring min mors selvmordsforsøg, da jeg var 18 år. Det satte en masse tanker i gang, og jeg tænkte, at man må gøre noget og kæmpe for noget. At leve og være ligeglad er som at være en levende død. Mange mennesker ender i en trummerum, hvor alting er helt ens, og det kan være bekvemt og fint nok, men det kan også være fordi, man ikke kan finde på noget bedre at give sig til.

Har du et større mål, der driver dig?

Jeg føler jo, at jeg har et kald. Jeg føler mig kaldet til at være forfatter og skrive, og jeg kan se, at jeg har nogle evner, som gør, at jeg kan det. Både i forhold til at skrive og have indlevelsesevne og fantasi.

Du har et særligt morgenritual, hvad går det ud på?

Jeg beder til Gud hver morgen, inden jeg går i gang med at skrive. Jeg er et skrivende menneske, og mit arbejde foregår ved computeren, så jeg skriver bønner til Gud, og jeg skriver de svar, som jeg fornemmer indeni. Jeg tror på, vi mennesker har fået Helligånden, og Helligånden kan tale i os, og så må man lytte.

Hvornår gider du?

Jeg gider godt gøre en indsats for folk, som gerne vil hjælpes, og jeg gider godt yde en indsats i andre lande, hvor arbejdet kan være farligt, hvis jeg kan se, at det rykker noget.

Hvornår giver du op?

Da jeg i syv år havde deltaget i Afghanistandebatten hjemme i Danmark og stadig fik de samme spørgsmål af journalisterne, stod jeg af. Så gad jeg ikke mere! 

Det personlige engagement

Interviewet med Anne-Cathrine Riebnitzsky er også udgivet i DEBATmagasinet fra folkekirken i København, der i 2016 har ’engagement’ som tema.

I serien ’Det personlige engagement’ fortæller en række markante personer i korte interviews om, hvor deres drivkraft stammer fra, og hvordan de holder deres engagement ved lige.

Læs mere om debatmagasinet her

Læs også om iværksætter Anton Laværs, håndboldspiller Kasper Hvidts, varmestueleder Sharon Parkers og Zetlands chefredaktør Lea Korsgaards personlige engagement.

Læs DEBATmagasinet 2016 i en elektronisk udgave her

Tags: