Biskop: Består politik kun i kampen om hvem, der har den bedste løgn?

peter_skov-jakobsen_.jpg

Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt, 2016
Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt, 2016
”Vi er gået ind i en tidsalder, der er karakteriseret ved 'alternative facts’. Men hvis politik virkelig blot er baseret på myter og fortællinger, så er det for alvor blevet mørkt i verden”, skriver Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen i debatindlæg i Politiken

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"I de seneste tre uger har jeg ofte hørt, at verden nu er blevet en anden. 'Vi er gået ind i en ny tidsalder', forlyder det. En tidsalder, der bl.a. er karakteriseret ved 'alternative facts' – eller sagt på jævnt dansk: løgn, fortielse, forstillelse og fordrejelse."

Sådan indleder Københavns biskop Peter Skov Jakobsen et nyt indlæg på Politikens online-debatsider, hvor han er fast blogger.

Med sit indlæg går han ind i debatten om de såkaldte 'alternative facts', som ikke mindst den amerikanske præsident Donald Trump benytter sig af. Tendensen til at omskrive og fordreje ellers meget håndgribelig fakta i den politiske debat, ser Skov-Jakobsen som farlig. Og han kritiserer skarpt meningsdannere og andre, der forsvarer brugen af "alternative facts", der helt kan undergrave tilliden til vores politikere:

"Man må sige, at der vitterligt er sket noget nyt i verden, hvis det er sådan fat med os, at sammenhængskraften ikke er grundlagt i en evig søgen efter det sande – men blot er til lejligheden opfundne løgne," skriver Peter Skov-Jakobsen og fortsætter:

Hvis politik virkelig blot består af alfahanner og -hunners kamp om, hvem der har den bedste løgn, så er det for alvor blevet mørkt i verden, og hvordan i al verden skal man så fatte tillid til nogen politiker?"

Du kan læse hele indlægget på Poltikens hjemmeside her.

Tags: