Biskop: »Der står skrevet angst og stress henover vores tid«

peter-skov-jakobsen-foto-sille-arendt-kirkenikbhdk-855-1.jpg

Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
"Angst er rædslen for at intet vil give mening, og at vi er overladt til måske både uretfærdighed og vilkårlighed i en frygtindgydende blanding", skriver Peter Skov-Jakobsen i blogindlæg i Politiken
pesjs billede
af Peter Skov-Jakobsen (Biskop i Københavns Stift)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"I Danmark og i hele Europa er der lige nu en stor fortælling om angst. Det er en fortælling, der ikke kan overhøres. Den er i alle lande. Angsten råber ofte højt. Den kan være musestille, men den kan også marchere og svinge med faner, gå i takt, brænde flygtningehjem ned. Angstens første greb er som regel altid mindretal. Nogen skal være ansvarlig - lad det være et mindretal!"

Sådan indleder Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, sit seneste indlæg på sin faste blog på Politikens online-debatsektion.

I indlægget beskriver Peter Skov-Jakobsen blandet andet, hvordan han ser angsten præge vores tid både på det samfundsmæssige og personlige plan. Angsten skaber både stress i vores arbejdsliv og fremavler frygt for andre mennesker, som det eksempelvis ses af debatten om flygtningekrisen.

Men der lægges også op til refleksion om løsninger, når Skov-Jakobsen fx spørger:

"Måske er det på tide, at vi ser på hinanden som andet end arbejdskraft. Mon ikke mennesket er væsentligt mere end blot en soldat i hamsterhjulet? Mon ikke vi er mere og andet end dem, der skal skabe økonomi?"

Blogindlægget kan læses i fuld længde på Politiken.dk, hvor du også kan deltage i debatten. 

Læs hele blogindlægget her

Tags: