Biskop: Drop in-dåb er ikke quickfix-kristendom

peter_skov-jakobsen_11.jpg

Peter Skov-Jakobsen kommenterer fænomentet drop in-dåb i sin seneste klumme på altinget.dk. Foto: Henrik Dons Christensen
KOMMENTAR: Selvom biskoppen i starten var skeptisk, deler han nu begejstringen for drop in-dåben med de mennesker, der har oplevet den på nærmeste hånd. Det skriver han i sin seneste kommentar på Altinget.dk.

At folkekirken også er et sted for uenighed, fordomme og mange meninger, er ikke noget nyt for Biskop Peter Skov-Jakobsen, der i sit seneste indlæg på det politiske medie Altinget.dk kommenterer fænomenet drop in-dåb.

For biskoppen kunne også selv mærke den skepsis og fordom, da han hørte om den første drop in-dåb i efteråret 2017, da det kom til Vesterbro.

Men hvor kom denne skepsis fra? For bør man ikke lytte, før man danner sin egen mening?

Han starter sit indlæg således:

"Åh nej, nu ikke også os," tænkte jeg, første gang en præst kom og talte om drop in-dåb, hvor man kan komme direkte ind fra gaden og blive døbt. Skal vi nu også til at være en del af quickfix-trivialiteten? Skal vi tilbyde fastfood-religion?

Folkekirken er heldigvis stadig et sted, hvor mennesker kommer for fordybelsens skyld. Heldigvis er der disse rum og situationer, hvor mennesker kan tale med hinanden om det høje og om det lave, om det jævne og det ekstraordinære..."

Læs hele kommentaren på Altinget i linket her