Biskop : »Du er nødvendig, kammerat!«

peter_skov-jakobsen.jpg

Peter Skov-Jakobsen om straf i sin seneste klumme på Altinget.dk
Peter Skov-Jakobsen kommenterer månedligt i sin klumme på Altinget.dk. Foto: Henrik Dons Christensen
For min skyld gerne "tough on crime" – men det skal pege i en retning – det må ikke ende med bare at være "tough on humanity", skriver Københavns biskop i kommentar på Altinget.dk

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"Ham, du blev modtaget af, er én af dem, vi får penge for at sejle med." Den sætning hørte jeg i ny og næ på skibet i de første år som ung sømandspræst. Ham, jeg var blevet modtaget af, var nemlig blevet placeret af de sociale myndigheder. En ung mand, der havde forbrudt sig mod alment gældende regler, og som i stedet for at blive spærret inde havde fået muligheden for at påmønstre et skib."

Peter Skov-Jakobsen er fast kommentator i en klumme på netavisen Altinget.dk. Og i sit seneste indlæg tager Københavns biskop fat på diskussionen om straf og afsoning, som ifølge biskoppen ikke kun må have karakter af hævn. Den bør også have fokus på resocialisering:

Når man falder ved siden af samfundets orden, må der selvfølgelig være en konsekvens, en straf. Straffen skulle dog helst hjælpe én på vej mod at blive en del af samfundet og ikke hjælpe én til permanent at være det dårlige eksempel og derfor hele tiden udenfor.

Læs hele debatindlægget på Altinget.dk

Tags: