Biskop: Enhver nation har sine hemmeligheder

peter_skov-jakobsen_koebenhavns_biskop.jpg

Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
Når man læser om den finske borgerkrig, spørger man sig, hvordan Finland nogensinde blev en nation. Men de sårbare steder i vores landes historie kan også være med til at binde os sammen, skriver Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen i nyt blogindlæg
pesjs billede
af Peter Skov-Jakobsen (Biskop i Københavns Stift)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"Det er kun et par år siden, at jeg opdagede én af de største rædsler i Nordens historie, den finske borgerkrig. I det sene efterår 1917 løsrev Finland sig fra Rusland. Det havde været storfyrstendømme under zaren, og på grund af de politiske uroligheder ved afslutningen af Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution blev Finlands selvstændighed udråbt."

Sådan indleder Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen sit seneste indlæg på Altinget.dk. Her skriver han på sin faste blog blandt andet om, hvilken rolle tro og religion spiller kulturelt, socialt og politisk ser nærmere på emner om samfundsforhold, litteratur og europæisk historie.

Denne gang beskriver Skov-Jakobsen den ofte oversete finske borgerkrig i foråret 1918 og perpektiverer den voldsomme begivenhed, som vi stadig kan lære noget af i dag.

Du kan læse hele indlægget på Altinget her.

Tags: