Biskop: Er historien om vores egne gener en etisk fælde?

KOMMENTAR: Forsvinder lidenskaben, friheden og det forunderlige, hvis vi får plottet vores fremtid ned på et kort, når forskerne afkoder vores gener? Peter Skov-Jakobsen skriver om det, han kalder 'kroppens GPS' i sin seneste klumme på Altinget.dk

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

I sin seneste kommentar på det politiske medie Altinget.dk skriver Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen om udviklingen i "Genome-wide polygenic scores", - en ny og voksende videnskabelig disciplin, der kortlægger menneskets gener.

Peter Skov-Jakobsens ærinde i kommentaren er ikke at diskutere hvorvidt kortlægningen af generne er en god ide, men nærmere at kommentere på vigtigheden af at lade os fortrylle af livet og ikke lade os forblænde af muligheden for kontrol.

Biskoppen starter således:

"GPS – det bruger mange af os. Det er ikke længere så svært at finde vej. Man behøver ikke at have et kort med mere, hvis bare man har husket sin telefon. Der er som regel en GPS. Der er noget trygt ved ikke at kunne blive væk. Global Position System sætter mig, om man så må sige, hele tiden på plads – i hvert fald på en plads. Ikke noget at sige til, at de fleste af os føler os nøgne uden telefon. Vi føler os nærmest uden for rækkevidde.

Der findes også et andet GPS..."

Læs hele indlægget på Altinget.dk

Tags: