Biskop: Hvem i alverden kan forhindre nogen i at kalde sig imam?

peter-skov-jakobsen-foto-sille-arendt-kirkenikbhdk-855-.jpg

Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
I nyt debatindlæg på Politiken.dk kalder Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen en dansk imam-uddannelse for en god idé. Men vi kan ikke lovgive om, at man skal have en uddannelse for at kunne kalde sig imam

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"Efter for nogle år siden at have besøgt Det Frie Universitet i Amsterdam, hvor der er en imam-uddannelse og hvor islam studeres på de vilkår, som kristen teologi studeres på ved universitetet, har jeg syntes, at det var en god idé, og at de studier også burde tilbydes i vores land, eller i et nordisk samarbejde."

Sådan skriver Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen i et nyt debatindlæg, der lige nu kan læses på Politiken.dk. Peter Skov-Jakobsen rammer dermed ind i den aktuelle og løbende diskussion om, hvorvidt en officiel islamisk-teologisk uddannelse skal være en mulighed i det danske uddannelsessystem. En diskussion, der  igen er blusset op oven på tv2's  omtalte dokumentarudsendelse Moskeerne bag sløret

Selvom Peter Skov-Jakobsen mener, at "det er væsentligt, at islam kan studeres på det niveau og med en teologisk hensigt", er han dog ikke fortaler for at lovgive om en eventuel imam-uddannelse. For som han skriver: 

"I dansk åndelig tradition er det dog utænkeligt blot at lovgive, at nu skal man have den og den uddannelse for at kunne kalde sig imam. Hvem i alverden skulle kunne forhindre andre i at kalde sig imamer? Der er så mange titler, der er ubeskyttede i dette land!"

Læs hele Peter Skov-Jakobsens debatindlæg på Poltiken.dk her

Tags: