Biskop på blog: »Få dig et gådefuldt ståsted«

peter_skov-jakobsen.jpg

Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt
"Det 21. århundrede må blive det århundrede, hvor mennesker finder et ståsted eller overlader sig selv til det tilfældige". Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen skriver om troens rolle i det moderne samfund i debatindlæg på Politiken.dk

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"Ethvert samfund bliver holdt sammen af meninger, følelser, stemninger, tanker. Ethvert samfund er bygget op omkring rationale og følelse. Der er noget, der holder sammen i ethvert samfund. Der er kit alle steder. Er det der ikke, falder alting fra hinanden, og vi kan ikke opbygge relationer."

Sådan skriver biskop i København Peter Skov-Jakobsen i et nyt indlæg på Politiken.dk's debatsektion, hvor han siden 2012 har haft en fast blog.

I det aktuelle blogindlæg går han blandt andet op i mod en aktuel tendens til relativisme i samfundet og en opfattelse af  troende mennesker som "vanvittige."

For, som biskoppen fremhæver i debatindlægget, så kan troen i det 21. århundrede være det ståtsted, der "giver fælles opfattelser og samtidig gerne skulle holde vinduet klart, så man kan se sine medmennesker, samfundet, samtiden og fremtiden."

Det kræver ikke abonnement at læse hele Peter Skov-Jakobsens indlæg. Find det på Politiken.dk her.

Tags: