Biskop: Lad os få modet fra 1989 tilbage

berlinmurens_fald_1989.jpg

Berlinmurens fald 1989
Peter Skov-Jakobsen skriver om modet fra Berlinmurens fald i november 1989. Foto: WikiCommons
I kommentar på netmediet Altinget sender Københavns biskop en nytårshilsen med tiden lige efter Berlinmurens fald som inspiration

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Når vores tid engang skal gøres op, vil særligt to datoer springe i øjnene hos fremtidens historikere: Angrebet på Twint Towers i New York den 11. september 2001, og den 9. november 1989, hvor Berlinmuren endegyldigt krakelerede og indvarslede afslutningen på den kolde krig.

Den forudsigelse kommer Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen med i sin månedlige kommentar på netmediet Altinget.dk. Kommentaren er samtidigt en nytårshilsen, hvor biskoppen udtrykker håb om, at den demokratiske samtale kan blive lige så åben og modig som i de skelsættende år efter Jerntæppets kollaps:

"Jeg vil ønske, at vi får modet tilbage fra 1989. Modet til at sige, hvad vi mener. Modet til den gode samtale og glæden ved den politiske samtale. I et demokrati strides man med ord, og inden for nogle spilleregler og grundlæggende for vores kultur skulle det gerne være, at hos os agter vi medmennesket. Vi fordømmer ikke hele tiden den anden, men bærer et stædigt håb med os, at alting kan blive anderledes, og vi skal ikke i al evighed være fordømte på grund af eventuelle fejltagelser."

Læs hele kommentaren på Altinget i linket her

Tags: