Biskop: Religion og politik i private rum er dødsensfarlige

peter_skov-jakobsen_10.jpg

Peter Skov-Jakobsen, biskop i København, debatterer vigtige emner i samfundet
I sin klumme kommenterer Peter Skov-Jakobsen samfund og tro. Foto: Henrik Dons Christensen
KOMMENTAR: Hvis vi spærrer hinanden inde i private rum, slipper vi fanatiske djævle løs, der vil elske at kalde had og forhånelse frem. I offentligheden derimod kan den religiøse diskutere med det sekulære menneske og omvendt, skriver Peter Skov-Jakobsen i sin klumme på altinget.dk

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Der er nogle stemmer, som man altid gerne lytter til, for de bringer nye facetter ind i debatten. Man kender dem som mennesker, der aldrig lader sig forlede af deres første indtryk. De har en særlig evne til at tænke forfra.

Sådan har jeg det med den franske religionshistoriker Olivier Roy. I en lille bog spørger han ”Er Europa kristent?”

Det er spændende at sidde med et tankevækkende værk, hvor man ved afslutningen af læsningen tænker: Hvor ville han egentlig hen? Det er ligefrem helbredende med en bog, der ikke gør noget ud af at fremstå med nogen betontænkning.

”Det er nødvendigt at tage spørgsmålet om værdierne op på ny, bringe kulturen tilbage og resocialisere normsystemerne, indskrive dem i samfundet igen (…) Det er nødvendigt at vende tilbage til fundamenterne, især dem fra det liberale europæiske samfund, ligesom til det, der er tilbage af den kristne erindring.” (Roy, s. 192-193).

Læs hele kommentaren på Altinget i linket her

Tags: