Biskop: Vær god mod sproget

peter_skov-jakobsen_10.jpg

Peter Skov-Jakobsen, biskop i København, debatterer vigtige emner i samfundet
I sin klumme kommenterer Peter Skov-Jakobsen samfund og tro. Foto: Henrik Dons Christensen
KOMMENTAR: At være god mod sproget er at være til stede som et diskuterende menneske i sin samtid og ikke bare et orakel, der udspyr evige sandheder, skriver biskop Peter Skov-Jakobsen i sit seneste blogindlæg
pesjs billede
af Peter Skov-Jakobsen (Biskop i Københavns Stift)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

"For nylig udkom en lille, vigtig bog af Timothy Snyder: 'On Tyranny. Twenty Lessons from the Twentieth Century'. Man kan have den i næven, mens man færdes. Timothy Snyder, en af samtidens største kendere af totalitarisme, har skrevet denne lille håndbog, som består af gode råd om at undgå tyranniet og bevare demokratiet."

Sådan lyder indledningen i Peter Skov-Jakobsens seneste indlæg på Altinget.dk. I sin faste klumme skriver Københavns biskop denne gang om, hvordan vi som borgere skal være opmærksomme på at anvende sproget, så vi ikke føres bag lyset.

I klummen beskriver Skov-Jakobsen, hvordan regimer tidligere anvendte sproget til at skjule deres dagsordener, og at det som modtræk er vigtigt at anvende samtalen, tage en åben diskussion og lytte, og ikke lade demokratiet i stikken.

Læs hele klummen på det politiske medie altinget.dk.

Tags: