Bornholms Musikfestival

aakirke1.jpg

Aa Kirke hvor en del af koncerterne ved Bornholms musikfestival 2014 finder sted. Foto: Sille Arendt
Bornholms Musikfestival byder for 46. gang velkommen til en række klassiske koncerter i flere af øens kirker. Koncerterne finder sted i perioden den 21. juli – 21. august samt 4. september.
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

En række spændende og dygtige kunstnere, byder på et alsidigt program med musik fra barokken til helt nykomponeret musik. Nogle kunstnere har deltaget i festivalen tidligere, mens andre er nye og spændende bekendtskaber, der lige er startet på deres karriere.

1. koncert
Mandag den 21. juli kl. 20.00 i Aa Kirke

ÅRSTIDERNE: Andreas Borregaard, Jon Mehus, Mikkel Sørensen, Markus Kvint og Julius Pyrhönen - Musik af Piazzolla, Rasmus Zwicki, Fredrik Österling, Sunleif Rasmussen og Martin Rane Bauck.

2. koncert
Torsdag den 24. juli kl. 20.00 i Aa Kirke

Trio Corelli - Musik af Händel, Mattheson, Buxtehude, Cutting og Corelli.

3. koncert
Mandag den 28. juli kl. 20.00 i Skt. Nicolai kirke

Ars Nova Copenhagen - Paul Hillier, dirigent - Musik af Gabrieli, Monteverdi, Hillier, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Vagn Holmboe, Per Nørgård og John Frandsen    .

4. koncert
Torsdag den 31. juli kl. 20.00 i Aa Kirke

Amalie Malling, klaver - Musik af Scarlatti, Kurtág, Schubert, Abrahamsen, Mozart, Schönberg og Debussy.

5. koncert
Mandag den 4. august kl. 20.00 i Aa Kirke

Sergey Eletskiy, klarinet, Mikhail Turpanov, klaver - Musik af Debussy, Tanejev, Martinů, Lovreglio, Stravinskij, Hindemith, Widmann og Françaix.

6. koncert
Torsdag 7/8 kl. 20.00 i Aa Kirke

Nordic Piano Quintet -Musik af Mozart, Sjostakovitj og Brahms. Åbne prøver i Svanekegården 4. - 6. august.

7. koncert
Lørdag den 9. august kl. 20.00 i Aa Kirke

Trio Vitruvi - Musik af Haydn, Sjostakovitj og Brahms Åbne prøver i Svanekegården 7. - 8. august.

8. koncert
Mandag den 11. august kl. 20.00 i Aa Kirke

Johannes Weisser, baryton, Søren Rastogi, klaver - Musik af Schubert, Mahler og Schumann.

9. koncert
Torsdag 14/8 kl. 20.00 i Østerlars Kirke

Ensemble Flautino, blokfløjte og cembalo - Musik af J. S. Bach, van Eyck, Couperin, Duphly og Markus Zahnhausen.

10. koncert
Mandag 18/8 kl. 20.00 i Østermarie Kirke

Morten Kargaard Septet - Musik af Morten Kargaard.

11. koncert
Torsdag den 21. august kl. 20.00 i Østermarie Kirke

Emanon Blæserkvintet - Musik af Taffanel, Françaix og Carl Nielsen.

12. koncert
Torsdag den 4. august kl. 20.00 i Aa Kirke

Storstrøms Kammerensemble. Komponistaften med Erik Højsgaard - Musik af Erik Højsgaard, Grieg, Ravel, Messiaen, Debussy og Carl Nielsen.