Den studerende: Det skal jeg opleve på Himmelske Dage

victor_himmelske-dage-foto-sille-arendt-kirkenikbhdk.jpg

Victor August Hougaard. Foto: Sille Arendt
Victor August Hougaard. Foto: Sille Arendt
Victor August Hougaard studerer på Københavns Universitet og er med, når Himmelske Dage i perioden 5.-8. maj rammer hovedstaden. Han har tjekket kirke- og kulturfestivalens program og udvælger her nogle af de arrangementer, han ser frem til at opleve
af Lars Erik Frank (Presse- og kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Med over 300 arrangementer i programmet bliver det fire indholdsrige dage, når kirke- og kulturfestivalen Himmelske Dage rammer København i dagene 5.-8. maj. 

Gudstjenester, koncerter, talks, debatter, foredrag, korsang, fællesspisning, udstillinger, meditation, pilgrimsvandringer, fællessang over alt på gader, stræder, pladser, i kirker, museer, udstillinggsteder i det indre København: Der bliver rigeligt at opleve for de mennesker, der er nysgerrige på tro og eksistens, som festivalen henvender sig til.

Arrangørerne regner med, at op mod 30.000 københavnere og gæster fra hele landet vil deltage. En af dem er 22-årige Victor August Holmgaard, der lægger studierne i teologi på Københavns Universitet på hylden i nogle dage og i stedet kaster sig ud i nogle af de mange interessante, kantede og sjove oplevelser, som Himmelske Dage lægger op til. Her fortæller han om nogle af de begivenheder, han glæder sig til at deltage i.

Gud i hverdagen til himmelske toner

Gud er allerede død og udvasket i billedet af en mand, der sidder i himlen. Derfor er det en fremragende idé at tage ind og høre, hvordan Gud er tilstede i hverdagen omkring os. Og hvordan der stadig kan være en tro på, at Gud er med til at skabe en eksistens omkring os. Hvis ikke i Guds væren, så i tilstedeværelsen af diskussionen om og dyrkelsen af det gudsbillede, der er overset af de åndsfraværende i samfundet. Og ellers plejer det at være en oplevelse i sig selv at tage ind og lytte til himmelske toner i Guds hus.

Åbningsgudstjeneste: Guds nærvær i puls og rum. Torsdag den 5. maj kl. 14-15 i Trinitatis Kirke ved Rundetaarn
Læs mere om gudstjenesten her

Forkælede ører i Frihavnskirken

Himmelske Dage foregår først og fremmest i Indre By. Men på den første dag - om torsdagen - er der også arrangementer spredt ud i alle byens kirker. Så jeg tager i Frihavnskirken på Østerbro for at få ørerne forkælet og kan kun sige: Gør det samme! Der forventer jeg som altid et kor, der kan få tårerne til at trille ud fra øjenkrogen. Min nysgerrighed over at få nye melodier til en af Danmarks største kulturskatte er for stor til at udeblive. Salmer i nyt lys er et must hear for den moderne og klassiske dansker.

Salmer i et nyt lys. Koncert og fællessang i Frihavnskirken, Willemoesgade 68, Østerbro kl. 19.00
Læs mere om arrangementet her

Gud og PET er med på en kigger

Hvordan har du det med at blive overvåget? Er det et problem at have en Big Brother-stat, hvis Gud alligevel altid er med på en kigger i vores liv? Hvor glipper etikken ved overvågning og beskyttelse? Staten virker ikke, som om den går på æggeskaller i denne debat. Næh, tværtimod er individdet overvåget, hvis det går ind på diverse hjemmesider om køkkenbomber, særlige debatfora og så videre. Alle religiøse mennesker her i Danmark ender nok med at blive overvåget, fordi staten vurderer, at alle troende er potentielle ekstremister. Det er en vildt spændende debat, jeg glæder mig til at overvære.

Debat: Etik og overvågning. Fredag den 6. maj kl. 11-12 i Merkur på Gammel Torv
Læs mere om debatten her

Meget mindre madspild

Jeg er typen, der gemmer grønsagsrester og fryser dem ned, så jeg kan koge fond på dem for at undgå så meget madspild som muligt. WeFood har taget skridtet videre og bruger de stadig spisevenlige madvarer, som har mistet sin værdi hos producenten, og som ellers ville blive smidt ud. WeFood er altså med til at mindske det madspild, som danskerne er ved at være verdensmestre i. Der bliver lavet billig "genbrugsmad" af kendte kokke næsten hele fredagen på Frue Plads, og jeg håber på at få tips med hjem.

Verdens Café Telt. Fredag den 6. maj kl. 10-22 på Frue Plads
Læs mere om arrangementet her

Hele programmet for Himmelske Dage

Victor August Hougaard har valgt fire arrangementer. Men samlet er der i dagene 5.-8. maj over 300 oplevelser på programmet til Himmelske Dage. Det kan du selv gå på opdagelse i på festivalens hjemmeside. Den finder du her

Tags: