Folkekirken møder også folket på Bornholm

folkemoedet_2018_loerdag_foto_sille_arendt_web_2.jpg

Marianne Jelved i Folkekirkens telt på folkemødet på Bornholm
Forhenværende minister Marianne Jelved var en populær sangvært i folkekirkens telt. Foto: Sille Arendt
I fire dage var folkekirkens telt fyldt med fortællinger, dialog og debat. Vi har samlet en række fotos fra Folkemødet på Bornholm, så du kan mærke stemningen fra teltet

Allinge på Bornholm ligger i kanten af Københavns Stift, men i sidste uge var det centrum for et rekordbesøgt folkemøde, da København og resten af landet kom til solskinsøen.

Folkekirke deltog i år med et telt tæt på hovedscenen. Det betød, at mange nysgerrige i løbet af de fire solfyldte dage stak hovedet indenfor til en kop kirkekaffe.

Fra kirkeminister Mette Bock åbnede teltet til Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Christan Friis Bach sang folkemødet ud søndag formiddag, var der stor trafik til og fra teltet.

, og dialogen fyldte meget i folkekirkens telt.

I teltet blev en række af de aktuelle emner i samfundsdebatten taget op, og emnerne var alsidige. De strak sig fra omskæring og miljøkrise til samskabelse og det gode børneliv.

Indlægget Frihed og Forhud var et af de meget velbesøgte arrangementer i folkekirkens telt. Her gav tre professorer deres bud på, hvordan et omskærelsesforbud vil have indflydelse på samfundet.

Ungdommen var til stede i folkekirkens telt, hvor især morgensang var et stort trækplaster.

Kirke- og kulturminister Mette Bock og departementschef i Kirkeministeriet Christian Dons Christensen i samtale under åbningen folkekirkens telt.

Anders Haahr Rasmussen har lavet podcasten Manden & præsten. Han talte med sognepræst Meghan Welsch Jakobsen om kærlighed, børn og frygten for kontroltab.

Der var stor interesse og diskussionslyst ved debatterne. I folkemængden ses Ingrid Ank, leder af Grundtvigakademiet (nederst), redaktør Kåre Gade (tv.) biskop i Roskilde Stift Peter Fischer Møller, (midt.) og Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark (th.).

I pauserne var der også liv i teltet. Mange gæster kom forbi og fik en tår vand og en snak om kirken i dag.

Tro, Håb og Menneskerettigheder hed lørdagens sidste debat, hvor blandt andre Morten Messerschmidt MEP og generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp krydsede klinger.

Folkemødet er skabt for at give befolkningen en mulighed for at kommetættere på magthaverne. Det anslås, at omkring 110.000 gæster har været forbi Folkemødet på Bornholm.