Fotos: Ordination i Domkirken

1_855x485.jpg

De 2 ordinander Line Blak Gundersen og Rikke Liane Zimsen Dambo, med gæster, tasker og nysyede præstekjoler.
Søndag den 22. juni blev to præster ordineret i Københavns Domkirke. Stiftets fotograf og en fotografkollega var med
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Foto: Søren D. Andersen og Sille Arendt

Når en præst for første gang bliver ansat i et embede i folkekirken er ordinationen en del af proceduren. Den nye præst er forinden blevet indstillet til embedet af et menighedsråd og har efterfølgende været til bispeeksamen hos en biskop.

Ordinationen kaldes også for præstevielse og er en særlig gudstjeneste, hvor den nye præst med bøn og håndspålæggelse indvies til at overtage det kirkelige embede.

Vi havde kameraerne med, da den nye gadepræst i Vesterbro Sogn, Liane Zimsen Dambo og Højdevangkirkens nye præst Line Blak Gundersen blev ordineret i Københavns Domkirke den 22. juni.

2.jpg

En sidste snak om procession og ritual i rotunden i Vor Frue Kirke, hvor præstevielsen skal finde sted.

3.jpg

Pibekrave anno 2014. Pibekraven blev første gang taget i brug i Danmark i 1620’erne.

4.jpg

En sidste cigaret sammen med Tora Herborg Henriksen, som er en af de fire præster, der som et led i ordinationen skal læse fra bibelen for ordinanderne.

5.jpg

Line og Liane kender hinanden fra teologistudiet og er glade for at være sammen på denne dag. Nervøsiteten sætter ind, som højtideligheden nærmer sig.

6.jpg

Ordinanderne bliver iført albaer ud over præstekjolen.

7.jpg

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen forklarer opstillingen til processionen, som består af biskop, domprovst, menighedsrådsformænd og provster fra ordinandernes kommende kirker. Desuden deltager præster København og Helsingør Stift i processionen.

8.jpg

Venner, familie og sognebørn var mødt frem for at overvære præstevielsen.

9.jpg

Ved ordinationen er der forbønshandling i form af håndspålæggelse.

10.jpg

Så er Line og Liane præsteviet.

11.jpg

Der hilses på præstekollegerne inden ordinanderne skal fejres ved en reception i bispegården.

Foto: Søren D. Andersen og Sille Arendt