Fotos: Tre københavnske vejkirker

il6a5332.jpg

Dyveke-skolen lige ved siden af Solvang Kirke er ved at blive bygget om. Men det er nu muligt at finde en tom P-plads i vrimlen af lastbiler. Foto: Sille Arendt
Hver dag kan man finde fred og stilhed i en af Danmarks 400 vejkirker. 11 af dem ligger i København. Fotoreportage fra en biltur gennem hovedstaden med stop på Amager, Østerbro og i Vanløse.
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

il6a5357.jpg

Lysskulpturen i Solvang Kirkes er helt unik. Den er lavet af skrotdele af metalstumper og skrotdele af en tysk kunstner.

il6a5369.jpg

Solvang Kirke er tegnet af arkitekt Holer Jensen og blev indviet i 1976. De store, lyse kirkerum indbyder i høj grad til ro og fred.

il6a5421.jpg

Trafikken på Jagtvej er tung. Men man glemmer den, så snart man træder ind i Taksigelseskirken.

il6a5470.jpg

Allan Andersen er ikke en hovedkarakter fra firserfilmen Ghostbusters. Han er derimod kirketjener i Taksigelseskirken og er i gang med at gøre rent med sin rygstøvsuger.

il6a5491.jpg

Kirkefondet står bag oversigten over danske vejkirker og giver på små info-kort gode tip om oplevelser i kirkerne.

il6a5496.jpg

Hyltebjerg Kirke på Ålekistevej i Vanløse er en af landets 400 vejkirker. 11 af dem ligger i Københavns Stift.

il6a5510.jpg

Alterudsmykningen i Hyltebjerg Kirke er ikke en traditionel tavle, men en fresko malet af kunstneren Elvin Erod i 1961.

il6a5515.jpg

John Pedersen er kirketjener i Hyltebjerg Kirke: Han fortæller den bliver brugt som vejkirke af både lokale Vanløseborgere og besøgende udefra.