Fotos: Bispegård og domkirken bliver kulisse til Herrens Vejes anden sæson

herrens_veje_i_vor_frue_lars_mikkelsen.jpg

I vor frue kirke diskuterede skuespiller Lars Mikkelsen med Herrens Vejes filmfolk inden optagelserne
Når Lars Mikkelsen spiller provsten Johannes, skal han ind i en særlig stemning. Her diskuterer han med filmfolkene i Københavns Domkirke. Foto: Henrik Dons Christensen
Københavns bispegård har netop været kulisse for mere end 30 filmfolk, da tvserien Herrens Veje indspillede de sidste optagelser til anden sæson.
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Vor Frue Kirke og Københavns bispegård kommer endnu en gang på tvskærmen, når næste sæson af Herrens Veje bliver vist på DR1 i efteråret. 

Mere end 30 tv- og filmfolk syslede med lyd, lys og levende billeder omkring de to store bygninger i Nørregade. Alt skulle nemlig være på plads, når tv-serien skal optages på rigtige lokationer.  

Filmholdet anslår selv at ca. 75 procent af optagelserne finder sted "ude i byen", mens 25 procent foregår i studiet. Det skyldes, at filmholdet ved at optage i Københavns Stifts bispegård gør tvserien mere autentisk. 

Som man kan se på billederne, er der gengangere fra 1. sæson. Provsten Johannes Krogh, der er spillet af Lars Mikkelsen, får igen en bærende rolle i dramaet, og Laura Bro, der spiller Københavns biskop, Monica Ravn, får i hvert fald en sæson mere i embedet.  

Under en pause diskuterer filmholdet, hvordan scenen bedst indspilles, så alle bliver tilfredse. Både lyd, lys og fotografer har en mening om, hvordan man får den bedste optagelse. 

Alle detaljer skal være på plads. Derfor blev skuespillerne affotograferet, så man kan genskabe udseendet til senere scener.

I en pause under optagelserne til Herrens Veje var Københavns Stifts landemodesal venteværelse for de mange tv- og filmfolk

Flere af scenerne i bispegården er intense. Her ses Lars Mikkelsen, Nielsen Ellegaard og Laura Bro i "Biskoppens kontor". Normalt er lokalet bispegårdens spisesal.

Der var en energisk stemning på settet, selvom optagelserne har været i gang i over et år. De sidste optagelser finder sted den 4. juli.

Vi kan ikke afsløre nogen detaljer om handlingen, men på Danmarks Radios hjemmeside, kan du se en trailer for den kommende sæson

Tags: