Fotos: Et julebrag med Die Herren på Vesterbro

Fuld knald på juleevangeliet og -musikken, da rockbandet Die Herren spillede julen ind med omkring 700 gæster i Sct. Matthæus Kirke den 2. december. Se billeder fra braget her
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Onsdag den 2. december var der fuld knald på både juleevangeliet og julemusikken, da Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro inviterede til U2 goes CHRISTMAS.

Omkring 700 mennesker havde fundet vejen til kirken, der havde givet ”De 9 Læsninger” et moderne jule-brush-up. Læsningerne, som er ni korte og centrale tekster fra Biblen, var omskrevet til små poetiske refleksioner, som musikalsk blev bundet sammen af U2´s tekster. Det hele blev spillet og sunget af rockbandet Die Herren.

Indimellem musikken og refleksionerne, som undervejs blev læst op af sognepræst Birgitte Kragh Engholm, blev der tilført visuelle effekter. Der var adventslys i smukt opsatte vinduer, mens kirkens kor var fyldt med julepakker. Koret var i aftenens aneldning omdannet til en granskov med tusindvis af små julelys, som sneen flere gang væltede ned over.

Julestemningen var intim og intens, og ikke et juleøje var tørt, da hele kirken istemte Die Herrerns U2-ficerede udgave af "Dejlig er Jorden", og de mange gæster i kor sang ”Os er en evig frelser født”.

die_herren_matthaeuskirken_foto_sille_arendt_4.jpg

U2-kopibandet Die Herren har optrådt ved flere musikgudstjenester i København. Arkivfoto: Sille Arendt

Se også: Guide til julekoncerter i de københavnske kirker 2015

Tags: