Fotos: Folkemødet i fuld gang

ungdommens_folkemoede_sille_arendt_1.jpg

Dagens Samtalesalon med unge, præster og buddhister. Fotos: Sille Arendt
Dagens Samtalesalon med unge, præster og buddhister. Fotos: Sille Arendt
Tusinder af unge københavnere møder lige nu hinanden til Ungdommens Folkemøde i Søndermarken. Her taler de om demokrati, værdier og eksistens. Også med den københavnske folkekirke
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Så er det i gang. Efter lang tids planlægning er Søndermarken nu omdannet til arena for den første udgave af Ungdommens Folkemøde, hvor foreninger, organisationer og politiske partier inviterer til demokratisk samtale for, om og med unge mennesker.

Arrangørerne bag Ungdommens Folkemøde skønner at op mod 30.000 mennesker vil deltage. Og efter et besøg på festivalområdet torsdag den 8, september ser det ud til, at den forventning kommer til at holde stik. Ved alle telte og scener var der fyldt med unge, der deltog i debatter, samtaler, talks og kulturelle arrangementer.

Sådan var det også ved den københavnske folkekirkes arrangementer.

Demokrati, kristendom og samtalesaloner

I Frederiksberg Slotskirke kunne de unge deltage i en workshop om forbindelsen mellem demokrati og kristendom, mens en stor samtalesalon med 25 københavnske præster lagde op til  op til spørgsmål om tro, tvivl og livets store temaer. I folkekirkens eget telt var der talks og musik på programmet. Og masser af plads og tid til at snakke sammen i sofaer i sensommersolen.

Ungdommens Folkemøde slutter fredag den 9. september. I folkekirkens telt kan du blandt andet opleve en samtale mellem journalist Rune Skyum Nielsen og Andreas Christensen, der ud over at være sognepræst på Nørrebro også er værnspæst og har været udsendt i Afghanistan. 

Folkekirkens telt ligger på teltplads B 28.

Læs mere og se programmet her

Studenterpræsterne på Frederiksberg Charlotte Cappi Grunnet og Søren Bruun havde sammen med studenterpræst fra Aalborg Hanne Dahl og præst Pia Mi Ran Poulsen lavet en workshop og demokrati og kristendom i Frederiksborg Slotskirke. Her starede de unge med at få et lys de skulle placere ved enten demokrati eller religion.

Deltagerne i workhoppen  skulle blandt andet stille sig op i et meningbarometer, der tog temperaturen på, hvor selvoptagede unge mennesker er i dag.

Studenterpræst Søren Bruun havde lavet en "dunder-tale", som fortalte om kirken i enevældens tid, før demokratiet. 

I folkekirkens telt kan deltagerne  "møde en præst". Her er det præst i Sankt Thomas Kirke på Frederiksberg Christina Mertz Fundrup, som bliver interviewet af nogle af de mange skoleklasser, som dagen igennem kom forbi.. Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen var med til at tage i mod de unge.

 Alle kunne udfylde små postkorte med den fortrykte sætning "Før jeg dør vil jeg... "

Tavlen med udfyldte "Før jeg dør vil jeg..."-postkort.

Musiker Benjamin Aggerbæk var forbi teltet til en snak om "At opnå sin drøm". 

Det var ungdomspræst Thomas Nedergaard fra uKirke på Vesterbro, som tog snakken med Benjamin Aggerbæk, om hvordan man kan opnå sine drømme i livet. 

"Før jeg dør vil jeg..." Lære at sejle en sejlbåd, forstå verden samtidig med at jeg er en del af den, slæbe en hval, spise is en hel dag, have sex, arbejde og hjælpe udsatte unge, rejse og leve livet fuldt ud, leve i et hus fyldt med katte, have mit navn med i rulleteksterne til en Hollywood film, være lykkelig. 

Afslapning i sol og sofaer.

Præst Rikke Juul fra Rosenvængets Sogn på Østerbro var en af de mange præster, som var med til Samtalesalonen: "Samtale med en religiøs".

En repræsentant for buddhisterne ved dagens Samtalesalon. 

Præsterne Julie Damlund fra Taksigelseskirken og Thomas Høg Nørager fra Stefanskirken var også med til dagens Samtalesalon. 

Tags: