Fotos: Herrens Veje går forbi Nørregade

herrens_veje_1.jpg

Fotos: Elsebeth Grummesgaard Gjesing
Fotos: Elsebeth Grummesgaard Gjesing
Danmarks Radio er i fuld gang med produktionen af næste års store dramaserie 'Herrens Veje'. Den handler om tro og udspiller sig i et folkekirkeligt miljø. For nylig lagde Københavns Bispegård scene til nogle af optagelserne

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Den danske folkekirke er rammen og troen er emnet, når DR1 om et års tid i efteråret 2017 blænder op for endnu en stor TV-serie-satsning.

Herrens Veje hedder serien, der har Adam Price som hovedforfatter. Han er inspireret af myten om Kain og Abel, som kommer til at udspille sig i en moderne udgave i en præstefamilie i den danske folkekirke. Hovedrollerne spilles af Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen som forældrene, mens Simon Sears og Morten Hee Andersen spiller de to voksne sønner.

Der er flere årsager til, at Adam Price og Danmarks Radio tager troen op i den nye serie, fortæller Adam Price i en pressemeddelelse fra DR:

”På trods af, at danskerne måske ikke betragter sig som et voldsomt troende folkefærd, så er vi omgivet af troen i vores hverdag. Og troen fylder i den offentlige debat, både når ateisterne opfordrer folk til at forlade folkekirken, og når vi diskuterer integration, flygtningekrise, terror eller den amerikanske valgkamp. Men også når vi søger ind i os selv og dyrker mindfulness, hipster-buddhisme eller den velkendte blanding af overtro og spiritualitet og bliver enige om ”at der er mere mellem himmel og jord”,” siger Adam Price.

Optagelser i Københavns Bispegård

Optagelserne til Herrens Veje er i fuld gang. Og flere af seriens scener kommer til at foregå på folkekirke-autentiske locations. Filmholdet har således allerede lavet optagelser i Københavns Domkirke, og i sidste uge kom turen så til Københavns Bispegård i Nørregade. 

Her fangede vi travle kamerafolk, runnere, påklædere, make-up-artister og resten af crewet på kamera. 

Hvem der spiller med i dramaet i bispegården, og hvad det helt præcist går ud på, må vi dog vente med at se til Herrens Veje får premiere næste efterår.

Læs mere om Herrens Veje på DR's hjemmeside.

Bispegården i Københavns Stift ligger i Nørregade lige ved Domkirken.

Tags: