Jacob Bech: »Jeg holder af den direkte omgangsform«

jacob_bech_the_minds_of_99.jpg

The Minds of 99 Jacob Bech
Jacob Bech, 32 år, spiller i bandet The Minds of 99, bor på Vesterbro. Foto: Henrik Dons Christensen
Hvad kendetegner København, og hvornår fornemmer The Minds of 99-musikeren Jacob Bech byens ånd?
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Hvordan definerer du københavnerånden?

Det er svært at afgøre, nok fordi jeg er vokset op og bor her. København er mit hjem, så jeg er bare omgivet af ånden uden at kunne se den. Men at vi bor så tæt på hinanden i lejligheder oven på hinanden giver et særligt fællesskab til byen. Et andet kendetegn, som jeg holder af, er den direkte omgangsform, som præger Vesterbro, hvor jeg bor. 

Københavnerånd

Artiklen er også udgivet i DEBATmagasinet fra Københavns Stift, der i 2018 sætter fokus på ånden i København.

Hvornår mærker du københavnerånden?

Den er tydeligst, når jeg har været ude at rejse i længere tid. På en tur ind til byen fra lufthavnen en sen eftermiddag kan jeg næsten se, hvordan folk på gaderne glæder sig til at komme hjem. En del af byens ånd er også, at københavnerne er glade for deres hjem, som de prøver at gøre komfortable og hyggelige. 

Hvornår bliver den til en plageånd?

Rent fysisk kan København blive så lille, at andre mennesker bliver til forhindringer, man bare skal forbi for at komme fra A til B. Der kan godt opstå en selvretfærdig stemning – særligt på cykelstierne. Den ånd er for aggressiv til mig, så jeg vil helst gå igennem byen. 

Hvordan præger københavnerånden byens musikmiljø?

Der er rigtig meget ånd over byens spillesteder som Den Grå Hal, Stengade og ikke mindst Vega. De mange rum, udsmykningen med farverne, mønstrene og træpanelerne og den ekstremt gode akustik gør det magisk, når The Minds of 99 spiller der. Københavnerne giver slip, så selvom vi står på en scene foran 1.600 mennesker, kan stemningen blive ufatteligt intim.

Hvordan inspirerer københavnerånden din musik?

I København samler vi ideer og melodier for eksempel fra en lyd på perronen på en S-togstation eller i en samtale ved kassen i SuperBrugsen. Men for at arbejde igennem og koncentrere os skal vi væk fra byens flimmer. Jeg laver også housemusik som soloprojekt, og her er viben på klubberne vigtig. Jeg har nu en søn på halvandet år, så jeg går ikke så meget ud. Men den københavnerånd, der opstår på gaderne en sommermorgen på vej hjem fra byen, elsker jeg også.

Tags: