Jazzfestival 2018: 10 gode og gratis koncerter

jazz-foto-sille-arendt_23.jpg

Vor frue kirke holder ved hver jazzfestival jazzgudstjeneste, og der er som regel fuldt hus
Københavns Domkirke er som regel fyldt til randen ved jazzgudstjensterne under Copenhagen Jazzfestival. Foto: Sille Arendt
Den 6. juli 2018 starter årets Copenhagen Jazz Festival, og traditionen tro er flere af byens kirker scene for gode og gratis jazzoplevelser. Her får du 10 af dem

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Københavns traditionelle jazzfestival er snart over os. Så fra den 6. til og med den 15 juli vil du kunne høre saxofoner, klarinetter og trompeter ved de mange koncerter i byens gader og spillesteder. Og i flere af hovedstadens kirker.

For i lighed med tidligere år danner flere af Københavns kirker rammen for, at du kan opleve jazz i dens mange former - både ved koncerter og musikgudstjenester

Herunder har vi samlet 10 gode - og gratis  - jazzoplevelser under Copenhagen Jazzfestival 2018, der i øvrigt kan fejre 40-års-jubilæum i år. Koncerterne er bare et lille udvalg det samlede program, som du kan gå på opdagelse i på festivalens officielle hjemmeside.

Fredag den 6. juli kl. 9.00: Kirkeyoga og jazz 

Brorsons Kirke 
Rantzausgade 49, 2200 København N 

Ved årets første gratis jazzoplevelse kommer du selv i spil. Brorsons kirkes Kirkeyoga bliver den 6. juli jazzet op af pianist Søren Gemmer. Så på med behageligt tøj og nyd timen i det smukke kirkerum. 

Der bliver guidet i simple, klassiske yogaøvelser, rolig meditation og afspænding med musikken som klangfuld følgesvend hele vejen igennem.  

Rikke Petersen står for yogaundervisningen. Hun er uddannet instruktør inden for Hathayoga og har mere end otte års undervisningserfaring. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller niveau at deltage.  

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes kl. 9.00. 

Læs mere:

Søndag den 8. juli kl. 10.00: Jazzgudstjeneste på Christianshavn

Christians Kirke
Strandgade 1, 1401 København K 

Søndag er gudstjenestedag og i flere af de Københavnske kirker er jazzen en del af gudstjenesten. 

I Christianshavns gamle kirke inviterer sognepræst Flemming Pless indenfor til jazzhøjmesse med musik af Emil og Nikolaj Hess og organist Søren Johannsen

Søndag den 8. juli kl. 10.30: Jazzgudstjeneste på Nørrebro

Brorsons Kirke
Rantzausgade 49, 2200 København N 

Nørrebrokirken afholder en jazzhøjmesse, hvor højmessens tidløse ritualer møder jazz, improvisation og et nutidigt udtryk.  

Her kan du blandt andet kan opleve salmedigter Janne Mark på vokal og et dygtigt jazzorkester bestående af Gunnar Halle (trompet), Henrik Gunde (flygel), Esben Eyermann (bas) og Jesper Uno Kofoed (trommer). 

Prædikant er sognepræst Nikolaj Stubbe Hørlyck

Søndag den 8. juli, kl. 14.00: Jazzgudstjeneste i Domkirken

Vor Frue Kirke
Nørregade 8, 1165 København K 

Vor Frue Kirke har inviteret den verdensberømte bassist Chris Minh Doky inden for til jazzmesserne, der plejer at trække fulde huse, så kom i god tid.  

Nyd den smukke kirke, mens jazzen krydrer den klassiske gudstjeneste, hvor domprovst Anders Gadegaard er liturg og Barbara Moleko er gæstesolist. 

Den 15. juli kl 14.00 afholdes endnu en jazzmesse – også med Chris Minh Doky og med Dorthe Gerlach som solist.

Foto: Jens Bangsbo.

Søndag den 8. juli, kl 17.00: Jazzgudstjeneste på Vesterbro

Eliaskirken
Vesterbrogade 49, 1620 København V
 

I Vesterbros jazzkirke kan du deltage i en eftermiddagshøjmesse, hvor jazzmusikken fra Olivier Antunes (piano), Signe Juhl (vokal), Jacob Dinesen (tenorsax), Daniel Franck (kontrabas) vil lyde i den fine kirkerum.  

Birgitte Kvist Poulsen prædiker ved gudstjenesten, hvor der efterfølgende er "kirkekaffe", snacks, vand og vin.

Søndag den 8. juli kl. 16.00: Børnejazz på Frederiksberg

Sankt Markus Kirke

Forchhammersvej 12A, 1921 Frederiksberg C 

Københavns jazzfestival tilbyder også noget for børn, og i Sankt Markus Kirke ved Forum kan hele familien opleve en legesyg jazzkoncert med Cathrine Legardh på vokal, Jacob Christoffersen på tangenter og Jesper Thorn, der spiller kontrabas. 

Læs mere:

Tirsdag den 10. juli kl. 20.00: TirsdagsJAZZ special

Eliaskirken
Vesterbrogade 49, 1620 København V 

TirsdagsJAZZ er et fast indslag i vesterbrokirken. 

I anledning af årets festival har jazzorganist Olivier Antunes skruet ambitionerne i vejret. 

Glæd dig til en god times jazz med dygtige musikere. Sognepræst Birgitte Kvist Poulsen bidrager med perspektiverende ord til eftertanke.

Læs mere:

Torsdag den 12. juli kl 20.00: Caspar Eric og Søren Gemmer: Hjertets Pumpende Slid

Sankt Markus Kirke
Forchhammersvej 12A, 1921 Frederiksberg C 

Kom til en unik musikalsk oplevelse i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg.

"Hjertets pumpende slid" er digteren Caspar Eric og musikeren Søren Gemmers udforskning af Erics multidimensionelle skildring af tab og håb med titlen: 'Alt hvad du ejer.' 
Tag med på den musikalske rejse i Frederiksbergkirken denne torsdag aften. 

Det er duoens eneste koncert under Copenhagen Jazzfestival. 

Læs mere:

Fredag den 13. juli kl. 17.00: LUBLIN Renaissance

Sankt Markus Kirke
Forchhammersvej 12A, 1921 Frederiksberg C 

Ved koncerten mødes en af de vigtigste nye stemmer indenfor moderne europæisk jazz og en af de væsentligste organister herhjemme om en nyfortolkning af komponisten Jan Lublins polske renæssanceværker for orgel. Det bliver vildt.

Koncerten er en modig iscenesættelse af polsk orgelmusik fra 1500-tallet, hvor den genrenedbrydende og virtuose trompetist Tomasz Dabrowski (f. 1984) improviserer over stoffet og løfter værkerne ind i moderniteten.

Dabrowski er en eksponent for den strøm af stærke musik, der flyder fra nutidens polske jazzscene. 

Læs mere:

Lørdag den 14. juli kl. 17.00: Søren Kjærgaard improviserer over Pia Juul 

Sankt Markus Kirke
Forchhammersvej 12A, 1921 Frederiksberg C 

Sankt Markus Kirkes sidste musikalske oplevelse under Copenhagen Jazz Festival 2018 er et møde mellem forfatteren Pia Juul og pianisten og improvisatoren Søren Kjærgaard

Få åbner som Pia Juul nye vidder i det danske sprog, og få har som Søren Kjærgaard skabt sig en ganske enestående musikalsk verden. De to kunstnere har samarbejdet tidligere og mødes nu igen i anledningen af udgivelsen af Pia Juuls ’Forbi’. 

Glæd dig til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere:

Tags: