Kasper Hvidt: »Jeg har så mange muligheder. Det forpligter«

kasper_hvidt_foto_anne_mie_drevers.jpg

Kasper Hvidt. Foto: Anne Mie Dreves
Kasper Hvidt. Foto: Anne Mie Dreves
For den professionelle håndboldspiller Kasper Hvidt kommer engagement af at have et arbejde, som han har valgt af lyst. Det forpligter og kræver 100 procents fokus
af Christine Thaning (adjunkt, redaktør Københavns Stifts debatmagasin)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

39-årige Kasper Hvidt er universitetsuddannet i spansk og kommunikation. Men hans engagement ligger først og fremmest foran netmaskerne på håndboldbanen. Her har han stået på mål for Danmark i over 200 landskampe, indtil han i 2010 valgte at fokusere på klubhåndbold. Nu spiller han i KIF Kolding København. 

Hvor kommer dit engagement i håndbold fra? 

Jeg er så privilegeret, at jeg har et arbejde, der er super sjovt, og som jeg elsker. Jeg har valgt det selv af lyst, og jeg har så mange muligheder. Det forpligter. Så skal man gøre sit ypperste. Det er jo ikke alle, der er så heldige at have det arbejde, de allerhelst vil have. Så kan jeg godt forstå, at man prioriterer andre ting eller ind imellem er mere opgivende.

Er du engageret på samme måde i alt, hvad du foretager dig? Du har jo også taget en universitetsuddannelse i spansk og kommunikation.

Nej, der vil jeg kalde mig selv amatør. Jeg tror kun, man kan fokusere 100% på én ting, og lige nu er det håndbold. Men hvis det ind imellem er surt, kan det være rart at beskæftige sig med noget andet og så vende tilbage til håndbolden med fornyet energi.

Du har også engageret dig i foreningsarbejde. Hvad handlede det om?

Ideen var at bruge min status til at hjælpe andre til at få bedre muligheder. Derfor ville jeg gerne fokusere på, hvordan man gennem håndbold kan skabe bedre integration. Mange unge med anden etnisk baggrund vælger fodbolden, men i håndbold er der kortere vej til succes, fordi det er en mindre verden.

Hvornår synes du, dit engagement lykkes?

Selvfølgelig, når vi vinder. Men allermest når jeg møder en tilskuer, der er helt flyvende, fordi han har haft en god oplevelse. Alle ønsker vel at give glæde og god karma til andre, og hvis jeg via mit engagement kan brænde igennem og bidrage til en glæde og samhørighed imellem mennesker, så giver det mening. Det er også derfor jeg holder foredrag på for eksempel skoler. Jeg vil gerne inspirere andre ved at vise, at det kan lykkes.

Det personlige engagement

Interviewet med Kasper Hvidt er også udgivet i DEBATmagasinet fra folkekirken i København, der i 2016 har ’engagement’ som tema.

I serien ’Det personlige engagement’ fortæller en række markante personer i korte interviews om, hvor deres drivkraft stammer fra, og hvordan de holder deres engagement ved lige.

Læs mere om debatmagasinet her

Læs også om iværksætter Anton Laværs, Zetlands chefredaktør Lea Korsgaards, varmestueleder Sharon Parkers og forfatter Anne-Cathrine Riebnitzskys personlige engagement.

Læs DEBATmagasinet 2016 i en elektronisk udgave her

Tags: