Michael Noer nomineret til filmpris

michael_noer.jpg

Michael Noer. Foto: Wikimedia commons
Københavner-instruktøren Michael Noer er for anden gang nomineret til den folkekirkelige filmpris Gabriel

Københavner-instruktøren Michael Noerer igen nomineret til den folkekirkelige filmpris Gabriel. Om Noer vinder prisen for sin film Nøgle Hus Spejl og de medfølgende 15.000 kroner afsløres den 10. juni 2016 på Landsforeningen af Menighedsråds årsmøde i Nyborg.

I givet fald vil det være anden gang Michael Noer modtager Gabriel-prisen. I 2014 vandt han den for sit barske københavnerdrama Nordvest. Den fik følgende ord med på vejen fra juryen:

”Bevidst og originalt trækkes paralleller til både Det Gamle Testamentes og det moderne Hollywoods dyrkelse af begrebet familie. Kasper er den ansvarsbevidste, omsorgsfulde storebror, som kæmper for sin familie: En magtesløs, evigt fraværende mor, en kær, forsømt lillesøster og en barnlig, splejset lillebror, som i begivenhedernes barske forløb afslører iskold, dræbende dødsforagt og kulsorte, skrupelløse dybder”.

Film med folkekirkelige værdier

Gabrielprisen  uddeles hvert år til en film, som med talent og på højt kunstnerisk niveau formår at gengive og skildre menneskelige vidnesbyrd, der klinger med folkekirkens værdier. Og som giver tilskuerne en dybtgående oplevelse af åndelige, menneskelige eller sociale ideer og værdier, samt at belønne anstrengelser for at skabe kirkeligt vinklede film.

Nøgle Hus Spejl, der har Ghita Nørby i en af hovedrollerne, er nomineret med fire andre film, der alle har nordiske instruktører, herunder Joachim Triers Louder than bombs. Prisvinderen udvælges af en jury, der blandt andre tæller skuespiller Ellen Hillingsøe og har Erik Vind fra Landsforeningen af Menighedsråds bestyrelse som formand.

Sidste var det  Erik Clausen, der modtog Gabrielprisen, som han fik for filmen Mennesker bliver spist

Og de nominerede er....

Se listen over de fem film, som er nomineret til Gabrielprisen 2016