Peter Skov-Jakobsen: Magtesløshed er demokratiets værste fjende

peter_skov-jakobsen.jpg

Peter Skov-Jakobsen om straf i sin seneste klumme på Altinget.dk
Peter Skov-Jakobsen kommenterer månedligt i sin klumme på Altinget.dk. Foto: Henrik Dons Christensen
KOMMENTAR: Når mennesker ikke længere tror på, at det nytter noget, får antidemokratiske kræfter levevilkår og trives. Vi skal stole på, at ved den ihærdige dialog kan vi skabe et samfund, der ikke tyranniseres af flertal, skriver biskop Peter Skov-Jakobsen.
pesjs billede
af Peter Skov-Jakobsen (Biskop i Københavns Stift)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

I sin klumme på altinget.dk den 5. juni 2019 er det folketingsvalget, der kommenteres og de udfordringer, demokratiet kan have.

Han starter således

"Ved hvert eneste valg tænker jeg på en af de første taler, som Václav Havel holdt i anledning af en nytårsfejring. Han mindede sit folk om, at fra nu af skulle der udgå Ånd fra deres land (Tjekkoslovakiet, red.).

Jeg tror, han følte, at landet var opstået til nyt liv efter at have afsluttet en lang periode af tyranni. I slutningen af 1930’erne var landet blevet invaderet af Nazityskland. Efter krigen havde der i en kort årrække været en demokratisk valgt regering, men det unge demokrati blev på Moskvas og det kommunistiske partis ordre drevet ind i flokken, og demokraterne blev for en dels vedkommende myrdet..."

Læs videre på altinget.dk

Tags: