Sådan blev biskoppens kontor til i Herrens Veje

herrens_veje_kontor_1.jpg

Hvordan får man en spisesal til at se sådan ud? Følg med i processen ved at klikke på videoen. Foto: Henrik Dons Christensen

Biskoppens kontor bliver til

Mange af optagelserne til Herrens veje foregår på rigtige locations. Københavns bispegård er en af dem, men hvordan får man det rigtige udtryk på settet? Vi fulgte med, da biskoppens kontor skulle bygges op i bispegårdens spisesal
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

I forbindelse med optagelserne til andens sæson af DRs dramaserie, Herrens Veje, mødte vi chefrekvisitør Vicki Møllgaard, der står for at gøre de forskellige locations klar til optagelserne.  

Det er blandt andet hende, der har sat biskoppen Monica Ravns kontor op, som faktisk bliver filmet i Københavns bispegård. 

"Det var overraskende let at skabe miljøet, og det skyldes især vores productiondesigner Knirke Madelung, der har lagt linjen for udtrykket," fortæller Vicki Møllgaard og fortsætter.  

"Kontoret skal være en arbejdsplads, hvor hun både kan arbejde, holde større og mindre møder. Vi har tænkt stemninger og farver ind i rummet, fordi de understreger hendes karakter som ung og moderne kvinde, der stadig har et bånd til traditionerne," fortæller Vicki Møllgaard i en pause, mens skuespillerne og det tekniske hold defilerer forbi med kaffe og kage i hænderne. 

Stærk kvinde i Københavns bispegård 

Den største udfordring var at skabe en kulisse, der understreger skuespillerens personlighed. 

"Biskoppen er en moderne kvinde. Første gang, jeg læste manus, syntes jeg, at det var kedeligt, at biskoppen skulle have et moderne kontor med et hæve-sænke bord, så vi besluttede os for at lave et miks af nyt og gammelt, som skaber en personlighed, og viser, hendes person." 

Derfor er kontoret sat sammen af medbragte møbler og allerede eksisterende møbler. Kunsten på væggen, klaveret og mødebordet er fast inventar i lokalet, der til daglig går under navnet spisesalen.  

Den rigtige biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, har nemlig kontor i rummet ved siden af. Han holder på ingen måde fri, når et filmhold på over 30 personer låner hans residens. 

Optagelserne i bispegården tog en dags tid, og efterfølgende ryddede teamet af rekvisitører op og efterlod bispegården, som den så ud, før de kom forbi. 

"Når vi rykker ind, starter jeg med at tage billeder af rummet, både før og efter optagelserne, for ellers er det faktisk svært at huske, hvordan møblerne står," fortæller Vicki Møllgaard, der også har været chefrekvisitør på tv-serierne Borgen og Norskov. 

Optagelserne til serien sluttede den 4. juli. Da var det to og seks måneder siden, at DR Drama startede de første optagelser. For Vicki Møllgaard har det har været fuldtidsarbejde fra start til slut.

Sådan ser bispegården normalt ud 

Spisesalen

Peter Skov-Jakobsens kontor

Tags: