Skov-Jakobsen: Politik begynder i skyggefloret

skyggeflor.jpg

Jesper Christiansen (f. 1955)  Skyggeflor/Gethsemane Have, 2019  Frederikskirken i Paris
Jesper Christiansen (f. 1955) Skyggeflor/Gethsemane Have, 2019 Frederikskirken i Paris
KOMMENTAR: Jesper Christiansens nye alterbillede "Skyggeflor", der hænger i Frederikskirken i Paris, kan fortælle os, hvad det vil sige at være borger i et demokrati, og hvad den politiske samtale egentlig er, skriver biskop Peter Skov-Jakobsen.
pesjs billede
af Peter Skov-Jakobsen (Biskop i Københavns Stift)

Jeg vil tage jer med ind i et kunstværk, det nye alterbillede i den danske kirke, Frederikskirken, i Paris (se hele maleriet i indlægget på altinget.dk).

Jesper Christiansen har malet et billede af Getsemane Have og givet det navnet ”Skyggeflor”. Jeg er overbevist om, at mennesker i fremtiden vil rejse til Paris blot for at se dette billede, som bliver ved med at drille synet og tanken og ikke slipper sit tag i beskueren.

Men lad mig begynde et andet sted. Jeg vil noget særligt med billedet.

Læs indlægget på altingets hjemmeside