William Kvist: »Jeg føler frihed ved at stå ved mig selv«

William Kvist

William Kvist er fodboldspiller i Wigan Athletic i England og viceanfører på det danske landshold, 29 år. Foto: Thomas Vilhelm
William Kvist er fodboldspiller i Wigan Athletic i England og viceanfører på det danske landshold, 29 år. Foto: Thomas Vilhelm
Som professionel fodboldspiller er landsholdets viceanfører William Kvist bundet af kontrakter i en fodboldverden, hvor han sjældent kan kontrollere meget selv. Men friheden finder han, når han står ved sine egne værdier og ikke tænker over andres forventninger
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Hvordan definerer du frihed?

“Frihed for mig er at kunne være mig selv – både i forhold til mig selv og i forhold til mine relationer, mit arbejde og mine omgivelser. Men jeg tror også, at definitionen vil ændre sig i løbet af livet alt efter hvilken fase, man befinder sig i og i forhold til hvilke udfordringer, man står overfor.”

Hvornår oplever du friheden?

“Jeg har de seneste par år arbejdet med min egen frihed i en til tider rigid fodboldverden, hvor jeg sjældent kan kontrollere eller bestemme meget selv. Det, jeg prøver at lykkes med, er at finde friheden gennem det at have den samme tilgang til mit arbejde, uanset om mine kolleger forstår mit spil, eller om de personlige værdier, jeg står for, har trange kår. Det kan både være på landsholdet og i min tidligere tyske klub Stuttgart og nu i Wigan i England. Jeg føler frihed ved at stå ved mig selv og dermed ikke danse for meget efter andres forventninger eller mine tanker om deres forventninger til mig og min gøren.”

Læs også: Fodboldtræneren: Mit engagement giver highfives på gaden

Hvad er du bundet af?

“For lange kontrakter i fodbolden. Ikke at kunne bestemme min egen fremtid eller den fælles fremtid for mig og min kone. Derfor har jeg også truffet et valg om, at jeg fremover kun vil skrive korte kontrakter. Kontrakter kan altid fornys, og jeg vil bare være sikker på, at jeg er et sted, hvor jeg ser perspektiver. Den frihed koster nok lidt i forhold til løn, men det er jeg klar til at acceptere.”

“Jeg har de seneste par år arbejdet med min egen frihed i en til tider rigid fodboldverden.

Hvornår er du mest fri?

“Når jeg føler mig værdsat for den, jeg er. Det giver en fantastisk energi og lyst til at bidrage. Det mærker jeg specielt på landsholdet, hvor de ting, jeg står for som person på og uden for banen, oftest bliver værdsat mere end, jeg har oplevet det i udlandet. Jeg har et mål om også at finde det i udlandet, inden jeg vender snuden hjemad mod Danmark igen.”

DEBATmagasinet: Friheden flyver 

Artiklen stammer fra DEBATmagasinet, som Københavns Stift – folkekirken i København – udgiver en gang om året. 

Med undertitlen ”Friheden flyver” stiller DEBATmagasinet i 2015 skarpt på begrebet frihed. Det belyses gennem artikler og interviews med markante personligheder og meningsdannere som musikeren Kristian Leth, samfundsdebattøren Eva Selsing, juristen Jacob Mchangama og fodboldspilleren William Kvist.

Læs DEBATmagasinet ”Friheden flyver” i en online version her

Tags: